Haberler

İstanbul Kore'de 2014"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Topbaş: "Güney Kore ile daha çok uzun bir yolumuz var. Bu birlikteliğimiz güzelliklerle ve aydınlıklarla dolu olsun" Gyeongsangbuk do Eyalet Valisi Kim Kwan Yong: "Güney Kore ile Türkiye'nin iyi olan ilişkilerini daha da geliştirmek için hazırlanan kültürel etkinlikleri.

MUTLU BOZDAĞ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, "Güney Kore ile daha çok uzun bir yolumuz var. Bu birlikteliğimiz güzelliklerle ve aydınlıklarla dolu olsun" dedi.

Topbaş, İstanbul ile Güney Kore'yi yakınlaştıran "İstanbul Kore'de 2014", etkinlikleri için Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-do eyaletine geldi.

Eyalet Valisi Kim Kwan Yong'u ziyaret eden Topbaş, burada törenle karşılandı. Öğrencilerin Güney Kore şarkıları seslendirdiği törende, davetliler ellerindeki Türk ve Güney Kore bayraklarıyla Topbaş'a sevgi gösterisinde bulundu.

Başkan Topbaş, Kim Kwan Yong ile makamında bir süre görüştü. Görüşmede, Türkiye'nin Kore Büyükelçisi Arslan Hakan Okçal, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae Dong, Daegu Belediye Başkanı Bumil Kim ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bazı yetkililer yer aldı.

Burada konuşan Topbaş, iki dost ülke olarak hep yan yana olduklarını, 1999'daki Marmara depreminde de ilk yardıma koşan ülkenin Güney Kore olduğunu hatırlattı.

"İstanbul Kore'de 2014" etkinliğinin, 8 bin 500 yıllık İstanbul medeniyetiyle bin yıllık Şilla kültürünün buluşması anlamına geldiğini ve bu etkinliklerle tarihi İpekyolu'nu yeniden canlandırdıklarını ifade eden Topbaş, "Kardeşlik ilişkilerimiz dünya barışına önemli katkılar sunacaktır" dedi.

Güney Kore ile Kore Savaşı'nda, 1999 Marmara depreminde ve 2002 Dünya Kupası'nın ardından şimdi de kültür günlerinde buluştuklarını anlatan Topbaş, şöyle devam etti:

"Güney Kore ile daha çok uzun bir yolumuz var. Bu birlikteliğimiz güzelliklerle ve aydınlıklarla dolu olsun. Etkinliklerimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kore halkını medeniyetin beşiği olan İstanbul'u ziyaret etmeye davet ediyorum. İstanbul, tarihin çeyiz sandığıdır. İstanbul bir dünya kolonisidir. Dünyanın bütün kimliklerini İstanbul'da görebilirsiniz. Şehrimiz bütün bu özellikleri ve doğal güzellikleriyle gerçekten bir yeryüzü cennetidir. İstanbul'da Güney Koreli kardeşlerimize ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız."

Gyeongsangbuk-do Eyalet Valisi Kim Kwan Yong da tarihi İpekyolu'nun en doğusunda Seul ile en batısında bulunan İstanbul'un derin bağlarının Kore Savaşı'nda, Türkiye'nin Güney Kore'ye asker göndermesiyle daha da güçlendiğini söyledi.

Kim Kwan Yong, Güney Kore ile Türkiye'nin iyi olan ilişkilerini daha da geliştirmek için hazırlanan kültürel etkinlikleri çok önemsediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Yong ile Topbaş, birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet daha sonra Gyeongsangbuk-do eyaletinin Gyeongju Belediyesi'ne gitti.

Burada Gyeongju Belediye Başkanı Choi Yang Sik tarafından karşılanan Topbaş, görüşmenin ardından belediye meclisini ziyaret etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kim Kwan Yong Kadir Topbaş Güney Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title