Haberler

İstanbul Kırmızısı"Nın İtalya Tanıtımı Yapıldı

ROMA (AA) – Yönetmen Ferzan Özpetek'in kendi kitabından uyarladığı son filmi "İstanbul Kırmızısı"nın İtalya tanıtımı yapıldı.

Yönetmen Özpetek'in kariyerindeki 11'inci uzun metraj filmi olan "İstanbul Kırmızısı"nın (Rosso İstanbul ) Roma'daki Adriano sinemasında sabah saatlerinde basın ve özel davetlilerine yönelik özel gösterimi gerçekleştirildi.

Gösterimin ardından filmin yönetmeni Özpetek, başrol oyuncuları Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün ve Mehmet Günsür tanıtım dolayısıyla basının karşısına çıktı. Basına poz veren film ekibi, büyük ilgi gördü.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan film ekibinden yönetmen Özpetek, İstanbul Kırmızısı'nın kendisinin ilk Türk filmi olduğunu belirterek, "Tamamen Türk oyuncularının olduğu, Türk ekibin olduğu, bir tek görüntü yönetmeni ve kameramanın haricinde Türk filmi. Filmin bütün post prodüksiyonunu Türkiye'de yaptık. Ben çok mutlu oldum." dedi.

Bütün bir film ekibi olarak güzel bir prodüksiyona imza attıklarına dikkati çeken Özpetek, başrol oyuncularından Ergenç'i övdü ve "Bir kere prodüksiyon müthiş güzel bir prodüksiyon. Çok çok iyi idi. Bir şeyi düşünüyordum şu şöyle olsun derken, o öyle olmuş oluyordu. Bu açıdan çok mükemmeldi. Oyuncularla çok iyi çalıştım. Çok dikkatliler. Halit'in rolünü düşün filmde. 42 gün her gün çekime geldi. Normal bir şey değil. İnsanüstü bir şey. Bir de gülümseyerek sabahleyin gelmesi beni çok şaşırtıyordu." ifadelerini kullandı.

Çekimler sırasında karşılaştıkları ya da zorlandıkları şeyler olup olmadığı sorusuna ünlü yönetmen, "Hiçbir şey için bir zorlanma olmadı. İçten duyarak geldi. Bazı günler kararları değiştirdik. Biz her şeyi çok içten çok rahat biçimde yaptık. Bizim filmimiz oldu çıktı." ifadelerini kullandı.

Filmin çekildiği sırada Türkiye'de meydana gelen bazı elim olaylar dolayısıyla İtalya'daki dostlarının evham yaptığını, filmi başka yerde çekmeyi kendisine önerdiklerini anlatan Ferzan Özpetek, şunları kaydetti:

"İlginç bir şey oldu. Biz çekimlere başladık. Başlamadan 15 gün önce zannediyorum ki İstiklal Caddesi'nde bir patlama oldu. Görüntü yönetmenine ben, 'Korkma gel' dedim. Keşke başka bir yerde çekseydiniz dediler. Sonra Belçika'daki hadise oldu. Onun üzerine benim ağzımda hep Belçika. O günden sonra diyorum ki bunlar her yerde olabilecek şeyler. Bir tek herhangi bir olay olabilir mi korkusu vardı. Öyle bir şey de olmadı. Gayet güzel geçti. Biz orada çekim yapıyoruz. İtalya'dan kıyameti koparıyorlardı. 'Sen delisin, niye oradasın' diye. Ben devamlı olarak instagram'a, twitter'a resimler koyuyordum ki karşı tarafa burada hayat normal devam ediyor demek hoşuma gidiyordu."

-Tuba Büyüküstün ve Halit Ergenç

Başrol oyuncularından Tuba Büyüküstün de filmde yönetmen Özpetek'in hayatına giren ve önemli yer tutan Neval karakterini canlandırmasıyla ilgili olarak, "Hayatımda ilk defa var olan birini canlandırdım. Biz çekimden önce Neval ile hiç tanışmadık. Ben, Ferzan'dan duyduğum kadarıyla ve senaryo ile kitaptan okuduğum kadarıyla biliyordum. Ama Ferzan da tanışmamızı istemedi. Ferzan da tanışmamızı istemedi. Karakterde, ondan, benden ve Ferzan'dan bir karışım oluştu aslında. Direkt onu anlatmak yerine böyle bir tatlı karışım yaptık diye düşünüyorum." dedi.

Uzun yıllardan sonra İstanbul'a dönüş yapan Orhan karakterini canlandıran başrol oyuncusu Halit Ergenç de İtalyan sineması ekolünden gelen yönetmen Özpetek ile çalışmanın nasıl olduğu sorusuna, "Türk, Avrupa veya Amerika ya da dünyanın neresi olursa olsun öyle ayırmak değil de Ferzan'ın bakış açısına göre değerlendirmek daha doğru olur. Ferzan'ın bana göre çok özel ve benim çok sevdiğim bir tonu var. Öyle bir ruhu var. O ruh, o filmlerin her birinde mevcut. Onun içinde olmak gerçekten çok büyük bir keyifti. Her yönetmenin bir tarzı vardır. Onunla beraber çalışmak gerçekten çok keyifliydi." yanıtını verdi.

-Ergenç'ten İtalyan basınına boğazı gezin tavsiyesi

Basın toplantısı sırasında da İtalyan gazetecilerin sorusu üzerine Halit Ergenç, sabah alacakaranlık vaktinde gördüğü İstanbul Boğazı manzarasının kendisini çok etkilediğini belirterek, şunları anlattı:

"Çekimler sırasında Ferzan'ın görmek istediği, sevdiği şekilde bir İstanbul'u yaşadık. Bu da benim için birçok yenilikler barındırıyordu. Bunlardan biri de yalı hayatıydı. Sabah daha güneş dahi doğmadan küçük teknelerin boğazda gezdiğini gördüm. Beni en çok etkileyen şey, yalıya çok erken çekim için gittiğimizde boğazı kimse yokken görmek oldu. Bugün içerisinde insanların doğudan batıya, batıdan doğuya geçtiği görüntüden tamamen farklı. müthiş bir tezat oluşturuyordu. Doğduğumdan beri İstanbul'da yaşıyorum. Ben İstanbul'u ilk kez bu film sayesinde böyle gördüm. Çok güzel aşık olduğunuz bir kadını sabah uyurken yatakta izlemek gibi. Hepinize tavsiye ederim, İstanbul'a gelirseniz sabah erken saatte boğazda gezin. Kayıkla çıkın" diye konuştu.

Özpetek de basın toplantısında, İstanbul'u, İstanbul'da çekilen ve genelde Kapalı Çarşı gibi tanıdık sahnelerin kullanıldığı yerlerdense daha farklı yerlerinden sahneye aktarmaya çalıştığını dile getirdi.

Bu arada, filmin İtalya'daki özel gösterimi için bilet satışlarından elde edilen gelir, Roma'da kanser hastalarının tedavi gördüğü San Adriano hastanesi yararına bağışlandığı bildirildi.

Başrollerinde Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Çiğdem Onat, Serra Yılmaz ve Zerrin Tekindor'un yer aldığı İstanbul Kırmızısı'nda, uzun yıllar yurt dışında yaşayan yazar Orhan Şahin'in, ünlü yönetmen Deniz Soysal'ın ilk kitabı üzerinde çalışmak için İstanbul'a gelişi ve Orhan'ın daha ilk günden kendisini Deniz'in karmaşık ilişkileri, esrarengiz arkadaşları ve aile bireylerinin ortasında bulması işleniyor.

İstanbul Kırmızısı'nın, Türkiye galası ise 1 Mart'ta İstanbul'da yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ferzan Özpetek İstanbul İtalya Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title