Haberler

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Yüksek Lisans Mezunlarını Yolcu Etti

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim dönemindeki yüksek lisans öğrencilerinin mezuniyet töreni gerçekleşti. Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencilerinin diplomalarını aldıkları törene İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş ve mütevelli heyeti üyeleri katıldı. Öğrenci yakınlarının da hazır bulunduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

DOKTORA PROGRAMI MÜJDESİ

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ yaptığı açılış konuşmasında, “İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak sürekli büyüyoruz ve gelişiyoruz. Şu an 2013-2014 döneminin yüksek lisans mezunu öğrencilerimizi uğurluyoruz ancak gelecek yıldan itibaren önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerimize diploma vereceğiz. Üniversitemiz 2011 yılında ilk lisans programlarına açarken yüksek lisans başvurusunda da bulunmuştu ve 4 programın açılma iznini almıştı. Daha sonra, geçtiğimiz yıl, bunlara Siyaset ve Uluslararası ilişkiler ile Sanat ve Tasarım programları eklendi. Bu kez, yüksek lisans programlarımız ilk tezli mezunları verirken YÖK’e doktora programları açma başvurularımızı ilettik. Bu çabanın sonucu olarak ilk doktora programımız Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı'nda açıldı. Canlı bir bilim ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun ardından ise İşletme ve Hukuk anabilim dalları ile doktora programı sayımızı 3’e çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin 3 yıl önce 5 fakülte, 2 enstitü, 14 lisans ve 4 yüksek lisans programı ile başladığı yolculuğunu 7 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 22 lisans, 6 önlisans, 6 yüksek lisans ve 1 doktora programı ile sürdürdüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Üçtuğ, “Yeni öğretim yılında öğretim elemanı sayımızı 300, öğrenci sayımızı ise 4 bine çıkarmayı planlıyoruz. Üniversitenin ilk mezunları arasında yer alan öğrencilerimiz, önemli bir sorumluluğu üstleniyor. Üniversitemizin adı artık öğrencilerimizin de koruması altında. Onu öğrencilerimiz yüceltecek. Bizden aldıkları fikirleri ve ilhamı yaşamları boyunca taşıyacaklar” ifadelerini kullandı.

Küreselleşmenin ortaya çıkardığı zorlu rekabet koşullarında ayakta kalmak için araştırmacı olmak ve kendini geliştirmek gerektiğini ifade eden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, “İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ailesi olarak başarıya giden yolun kapısını açan gençlerimiz için buradayız. Bugün onların günü. Öğrencilerimiz hayatlarının bir sayfasını acı-tatlı anılarıyla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyor. Mezuniyet sizler için umut ve gelecek, üniversitemiz için ise sizlerle gurur duyma döneminin başlangıcıdır. Türkiye ve dünya piyasalarında rekabetin ne kadar sert olduğunu sizler de fark ediyorsunuz. Küreselleşmenin ortaya çıkardığı zorlu rekabet koşullarında ayakta kalmak sadece iş yapmakla değil, araştırmacı olmak ve kendini geliştirmekle mümkündür. Değerli eğitim kadromuzla kazandığınız uzmanlık özelliğinizi yöneticiliğe çevirmelisiniz. Refah düzeyiniz yöneticilik vasfı ile yükselecektir. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi mütevelli heyeti başkanlığının yanı sıra ticaret ve iş hayatında 7 milyar lira ciroya ulaşan bir holdingin onursal başkanlığını yürütmekteyim. Bu büyük ailenin fertleri olarak sizleri de kendi işinizin başında görmekten mutluluk duyacağız” diye konuştu.

“İŞ YAŞAMIMDA ÇOK YARDIMCI OLDU”

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İngilizce İşletme dönem birincisi Aslı Taşkent ise “Çeşitli tereddütlerle başladığım bu eğitim programında bizlerle arkadaş gibi ilgilenen ve derslerin keyifli geçmesinde emekleri olan öğretim görevlilerin başarısını vurgulamak isterim. Bölümümde seçtiğim dersler iş yaşamımda çok yardımcı oldu. Çizgisiyle, yenilikçi yaklaşımıyla ve toplumsal duyarlılığı ile çok doğru bir kurumu seçtim. Kısa süre içinde bizleri profesyonel iş yaşamının üst kadrolarına hazırlayan herkese teşekkür ederim” dedi. Aslı Taşkent konuşmasının ardından plaketini ve diplomasını Ali Altınbaş ve Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’dan aldı.

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans mezunlarına, diplomalarını Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Oğuz Bayat ve Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş verirken tezli İşletme yüksek lisans mezunları diplomalarını Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu’ndan ve tezsiz İşletme yüksek lisans mezunları ise diplomalarını Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çelik’ten aldı. Ayrıca Mütevelli Heyeti Üyesi Kaan Korkmaz, eşi Zekiye Serap Korkmaz’a, Yabancı Diller Müdürü Müge Gencer ise, eşi Yavuz Gencer’e diplomalarını takdim etti. Diploma töreninin ardından öğrenciler Onuncu Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya fırlattı.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli İşletme programı mezunu Cansu Aytan, “Akademik yıl boyunca, idari kadrodan akademik kadroya kadar herkes büyük bir özveri gösterdi. Birlikte güzel zamanlar geçirdik ve yoğun bir program uyguladık. Bugün bütün emeklerimizin karşılığını aldık ve kepimizi attık. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencisi olmaktan büyük gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

LYS’YE GİREN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Haftasonu gerçekleştirilen LYS 3 ve LYS 1’e katılan üniversite adaylarının tereddüt etmeden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ni tercih edebileceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “Her açıdan ciddi eğitim veren bir üniversiteyiz. Yabancı dilde eğitim veriyoruz. Bütün kontenjanlarımızın yüzde 88’i bir kademe bursa sahip. Öğrencilerimizin yüzde 90’ına yakınını burslu kabul ediyoruz” dedi.

Öğretim üyesi başına düşen proje itibariyle bu sene çok büyük bir çıkış yakaladıklarını ifade eden Prof. Dr. Üçtuğ, “TÜBİTAK’IN 2014’ün ilk yarısında açıkladığı Genç Araştırmacı Destekleri’nden öğretim üyesi başına en fazla projeyi alan üniversite olduk. Bu durum 3 yıllık bir üniversite için çok büyük bir başarı. Şu anda yürüttüğümüz toplam 16 adet projenin 2,5 milyon lira bütçesi var. Bunu 87 öğretim üyesi ile gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle çok başarılıyız” diye konuştu.

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Altınbaş İstanbul Taşkent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title