Haberler

İstanbul Kartal'da "Hoca Ahmet Yesevi" Konferansı Yapıldı

Güncelleme:

Türkiye'de 75 okulda gerçekleştirilen "Hoca Ahmed Yesevi" konferansları bu hafta Özel Kartal Yesevi Anadolu Sağlık Meslek ve Havacılık Lisesinde yapıldı.

Türkiye'de 75 okulda gerçekleştirilen "Hoca Ahmed Yesevi" konferansları bu hafta Özel Kartal Yesevi Anadolu Sağlık Meslek ve Havacılık Lisesinde yapıldı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Tosun tarafından verilen "Hoca Ahmet Yesevi" konulu konferansa Yesevi Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kürşat Akan, Okul Müdürü Hatice Açıl Akan ile diğer yöneticiler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Prof. Dr. Necdet Tosun AhmedYesevi'nin hikmetlerinden örnekler vererek, gençlerin hayatını şekillendirmelerinde bu büyük Veli'yi örnek almalarını tavsiye etti. Öğrencilere AhmedYesevi'nin davranışlarından örnekler vererek, Hoca AhmedYesevi'nin öğrencilerine nasıl bir eğitim verdiğini anlattı.

Konferansın sonunda Yesevi Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kürşat Akan, başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Tosun'a ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlikte ayrıca Ahmet Yesevi Üniversitesi ve TİKA işbirliği ile AhmedYesevi'nin adını taşıyan ilk ve orta dereceli okullara, içinde Ahmed Yesevi ile ilgili bugüne kadar yayımlanan kitapların yer aldığı "Ahmed Yesevi Kitaplığı" da hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmara Üniversitesi Hoca Ahmed Yesevi Türkiye Kartal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title