Haberler

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Obeziteye Savaş Açtı

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Genel Sekreteri Zülfiye Sapankaya, okul kantinlerinin denetimi ve kantincilerin sorunlarına değinerek, ‘’Gururla söyleyebiliriz ki şu an İstanbul’da kantinler, en güvenilir gıdaların satıldığı ve en iyi şekilde denetlenen yerlerdir’’ dedi.

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Genel Sekreteri Zülfiye Sapankaya, okul kantinlerinin denetimi ve kantincilerin sorunlarına değinerek, "Gururla söyleyebiliriz ki şu an İstanbul'da kantinler, en güvenilir gıdaların satıldığı ve en iyi şekilde denetlenen yerlerdir" dedi.

Kantinleri güvenilir gıda tüketilen yerlerin yanında, sosyal yönden de paylaşımların gerçekleştiği mekanlara dönüştürmeyi amaçladıklarını belirten Sapankaya, "Modern standartlarda kantinler yapıyoruz. Kantinlerde hijyenin sağlanması için kantinlerin belli bir büyüklükte olması gerekiyor. Gıdanın hazırlandığı yer ile satışın yapıldığı yerin ayrı olması lazım bu tür kriterlere dikkat ediyoruz. Denetimler üst seviyede. Kantinlerde satılan ürünler ulusal firmalarla görüşme sonucu seçiliyor. Seçilen gıdalar inceleniyor. Genelde protein bazlı ürünleri satan firmalarla görüşme yapıyoruz. Odamız tarafından görevlendirilen üyelerimiz satılan ürünleri sürekli denetliyor" dedi.

'OBEZİTE BÜYÜK BİR SORUN'

Obezitenin okul çağındaki çocuklar için ciddi bir sorun olduğuna değinen Sapankaya, "Sağlık Bakanlığımızın obeziteye karşı bir savaşı var. Bizde bu savaşı destekliyoruz. Okul kantinlerinde fast food ürünlerin satışı yasaklandı. Fakat okul kantinlerinde obeziteye yol açabilecek ürünlerin yasaklanmasına rağmen obezite vakaları arttı. Bunun nedeni de okul çevrelerinde obeziteye yol açabilecek ürünlerin satılmasından kaynaklanıyor. Obeziteyle savaşta velilerin bilinçlendirilmesi ve okul çevresinde de yasaklanan ürünlerin denetim altına alınması gerekiyor. Aynı zamanda çocuklarımızın da spora yönlendirilmesini sağlayabilirsek sağlıklı bir nesil yetiştirmemizde önemli bir aşama katetmiş oluruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title