Haberler

İstanbul: Kaçak Mazota Kargo Kamuflajı

Fatih'de bir kamyonete yönelik düzenlenen operasyonda 6 ton kaçak mazot ele geçirildi. Olayla ilgili mal sahibi olduğu belirlenen araç sürücüsü E.B. gözaltına alındı.

Mazot kaçakçısı E.B. yakalanmamak için bir kargo şirketinin ismini kullandı ancak bu yöntem polisin dikkatinden kaçmadı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Büro Amirliği tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sonucu Kumkapı sahil şeridinde takibe alınan 34 YM 8484 plakalı kapalı kasa kamyoneti durduran polis, araçta arama yaptı.

Yapılan aramalarda komyonetin arka kasasında özel olarak yapılmış 3'er tonluk kapasiteye sahip iki adet tankerle karşılaştı. Tankerleri inceleyen polis açılan tanker kapaklarının içinde kacak mazot bulundurulduğunu tespit etti. Ardından araç İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekildi. Operasyonda mal sahibi olduğu tespit edilen E.B. ise gözaltına alındı. Ele geçirilen aracda bulunan kaçak mazotlar Fatih Cumhuriyet Baş Savcılığı'ndan gelen bir savcının nezaretinde açıldı ve gerekli tutanaklar tutuldu. Ardından ele geçirilen kaçak mazotun numuleri alınarak inceleme altına alındı.

Öte yandan, E.B.'nin akaryakıt kaçakçılığında yakalanmamak ilginç bir yöntem kullandığı da ortaya çıktı. Polise yakalanmamak için üzerinde bir kargo şirketinin ismini kullanan E.B.'nin bu yöntemi de polis tarafından deşifre edildi. E.B.'nin iki hafta öncede kaçak mazot bulundurduğu gerekçesiyle Zeytinburnu'nda gözaltına alınıp serbest bırakıldığı tespit edildi. Mazot kaçakçısının daha önceden de emniyet müdürlüğünde yine akaryakıt kaçakçılığından dolayı 5 kez yakalanarak gözaltına alındığı ancak her defasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Yetkililer, yürürlüğe yeni giren TCK'nın bazı maddelerinin bu tür suçlar karşısında yetersiz kaldığına dikkat çekti. Yeni TCK' da yer alan bazı maddelerin tutuklama kararıyla sonuçlanmadığını belirten yetkililer, yakalanan kaçakçıların ele geçen kaçak mal karşılığının dört katı para cezası ile cezalandırıldığına dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title