Haberler

Istanbul Jewelry Show" Kapılarını Açtı

Türkiye mücevher sektörünün yanı sıra 110’u aşkın ülkeden sektör profesyonellerinin yakından takip ettiği Uluslararası Fuar Organizasyon firması UBM Rotaforte tarafından düzenlenen “Istanbul Jewelry Show” Ekim Fuarı, CNR Expo’da 41’inci defa kapılarını açtı.

Türkiye mücevher sektörünün yanı sıra 110'u aşkın ülkeden sektör profesyonellerinin yakından takip ettiği Uluslararası Fuar Organizasyon firması UBM Rotaforte tarafından düzenlenen "Istanbul Jewelry Show" Ekim Fuarı, CNR Expo'da 41'inci defa kapılarını açtı.

6 milyon lira değerindeki şans mücevherleri koleksiyonundan, bir milyon liralık "Pırlantalı Satranç Seti"ne, tamamı el örgüsü 61 sıra Trabzon bilezikten 800 adet pırlantalı tesbihe kadar pek çok göz alıcı ürün Istanbul Jewelry Show'da görücüye çıktı.

Zen Pırlanta Istanbul Jewelry Show'a özel, 1 milyon lira değerinde "Pırlantalı Satranç Seti" hazırladı. 10 kg altın kullanarak hazırlanan tasarımda 300 karat siyah ve 285 karat beyaz pırlanta yer alıyor.

Atasay'ın en dikkat çeken ürünleri ise tamamı el örgüsü 61 sıra Trabzon bilezik ve 800 adet pırlantanın yer aldığı mine işlemeli tesbih.

Ariş Firması ise hem taç hem de gerdanlık olarak kullanılabilen özel tasarımını görücüye çıkardı. Toplam 5.5 karat 260 adet pırlantanın kullanıldığı gerdanlık ilgi odağı oldu.

Sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuarda, Türkiye başta olmak üzere, İtalya, Lübnan, Litvanya, Meksika, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, Tayland ve Kore'den toplam 15'i aşkın ülkeden 800'ün üzerinde dünyanın önemli mücevher marka ve firmaları çok özel koleksiyon ve ürünlerini sergiliyor.

UBM Rotaforte Murahhas Aza'sı Şermin Cengiz, "2023'teki 12 milyar USD'lik ihracat hedefine doğru hızla koşuyoruz. Geçtiğimiz yıl, mücevher ihracatının 3 Milyar 108 Milyon 750 bin USD'ye ulaştığı önümüzdeki beş yıllık hedefte bu rakamın 5 Milyar USD olarak öngörüldüğü, 2023'te ise 12 Milyar USD mücevher ihracatının hedeflendiği Türkiye'de bu ihracatın yüzde 80'i "Istanbul Jewelry Show" da gerçekleşiyor" dedi.

Dünyanın en büyük kuyumculuk ülkesi olmayı hedefleyen Türkiye'nin, 30 yılda çok büyük yol katettiğini belirten Şermin Cengiz; "Bugün Türkiye Mücevher sektörüne baktığımızda 30 yıl içerisinde, gerek sektörün, gerekse Istanbul Jewelry Show'un Türkiye mücevher ihracatına çok büyük katkı sağlayarak, beraber yol aldığını görüyoruz. Sektör, artık uluslararası kulvarda mücevher sektöründe tek tabanca olan İtalyanlar'la yarışıyor. Öyle ki, Mücevher İhracatçıları Birliği Ağustos ayı mücevher sektörü verilerine göre, mücevher sektörü Ağustos ayında yüzde 133,84 ile 2015 yılının miktar bazındaki en yüksek ikinci ihracatına imza atarken değer bazında artış oranı ise yüzde 25'lere ulaştı" açıklamasını yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Trabzon Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title