Haberler

İstanbul İl Genel Meclisi Toplantısında Maskeli Protesto

İstanbul İl Genel Meclisi Haziran ayı meclis toplantısında CHP'li üyeler, Taksim Gezi Parkı eylemleri sonrası polisin eylemcilere karşı yoğun şekilde biber gazı kullanmasını, maske takarak protesto etti.277 üyeli İstanbul İl Genel Meclisi'nin, 5...

İstanbul İl Genel Meclisi Haziran ayı meclis toplantısında CHP'li üyeler, Taksim Gezi Parkı eylemleri sonrası polisin eylemcilere karşı yoğun şekilde biber gazı kullanmasını, maske takarak protesto etti.

277 üyeli İstanbul İl Genel Meclisi'nin, 5 gün sürecek Haziran ayı toplantıları bugün, Fatih'teki İstanbul İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda başladı. Toplantı başladıktan sonra CHP'li üyeler maske taktı. Yaklaşık 2 dakika toplantıyı maskeli takip eden CHP'lilere AK Partili üyelerden tepki gösteren olmadı.

Toplantıda söz alan CHP Grup Sözcüsü Erhan Bozan, 1 Mayıs olaylarından sonra grup olarak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya aşırı gaz kullanımı ile ilgili çeşitli sorular yönelttiklerini belirterek, "Aradan bir ay geçti bu sorulara herhangi bir cevap yok" dedi.

Emniyetin, kriminal polis laboratuvarı hizmet binasının yapımı için İl Genel Meclisi'nden kaynak aktarımı istediğini ve bununla ilgili meclise önerge verildiğini belirten Bozan, "Bizim komisyondaki arkadaşlarımız bunu uygun görmediler. Tam da geçen ay sorduğumuz sorunun cevabını beklerken, aynı olay tekrar başımıza geliyor. Biz emniyete kaynak ayıralım. Emniyet bizim için hizmet yapıyor. Onların haklarını tabii ki savunacağız. Emniyetimiz sık sık halkla karşı karşıya gelebilir. Çeşitli önlemler alabilir. Bu önlemleri uygularken orantılı mı orantısız mı biz ona bakarız. Onu değerlendiririz ve gerekirse halkımızın haklarını savunuruz" dedi.

GAZ KULLANIMI EMRİNİ KİM VERDİYSE O PARAYI ONLAR VERSİN

Gezi Parkı eylemleri sonrası yaşanan olaylarda polisin aşırı biber gazı kullanımını eleştiren Bozan, "Onun için biz bu önergeye 'hayır' diyoruz. Yani bir biber gazı için bu kadar kaynak ayıran bir emniyet birimi, kendi binaları için de kaynak kullanabilir, bu parayı bulabilir. Çünkü gaz için bu kadar para harcamasına gerek yok emniyetin. Emniyet yasak olan portakal gazını kullandığı için mi onlara destek vereceğiz? Onlara vereceğimiz destek halkımıza gaz olarak dönecektir. Gaz kullanımı emrini kim verdiyle o parayı onlar versin. Bizce emniyetin binadan önce personelini eğitmek için paraya ihtiyacı var" diye konuştu.

ÖA (MK) - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erhan Bozan İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title