Haberler

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 Açılış Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Tarihi İpek Yolu'nun başlangıcı ve bitiş noktasındaki iki kentin kültürlerinin buluştuğu fuar vasıtasıyla iki ülkenin tarihi ve kültürel değerleri dünyaya tanıtılacak"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarihi İpek Yolu'nun başlangıcı ve bitiş noktasındaki iki kentin kültürlerinin buluştuğu İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 vasıtasıyla Türkiye ve Güney Kore'nin tarihi ve kültürel değerlerinin dünyaya tanıtılacağını söyledi.

İstanbul ve Güney Kore'nin Gyeongju şehri arasında kültür bağı oluşturmak amacıyla düzenlenen İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013'ün açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won'un katılımıyla Ayasofya Meydanı'nda yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Topbaş, Türk askerlerinin Kore Savaşı'nda gösterdiği kahramanlığın, Kore halkı için ayrı bir yere sahip olduğunu, ülkeler arasındaki dostluğun "kan kardeşliği"ne büründüğünü belirtti.

Topbaş, İstanbul ve Gyeongju şehirlerinin tarihsel birikimleri üzerinden kültür alışverişinin gerçekleştirileciğini ifade ederek, "Tarihi İpek Yolu'nun başlangıcı ve bitiş noktasındaki iki kentin kültürlerinin buluştuğu fuar vasıtasıyla iki ülkenin tarihi ve kültürel değerleri dünyaya tanıtılacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul'un sadece finans ve ticaret merkezi olmayı hedeflemediğini, aynı zamanda dünyanın en önemli kültür merkezlerinden biri olmak istediğini sözlerine ekledi.

Gyeongsangbuk-do Eyaleti Valisi Kim Kwan Yong da etkinliğin düzenlenmesi dolayısıyla iki ülke liderlerine teşekkür ederek, "Doğu ve batı medeniyetinin ortak noktası olan İstanbul'da kültürle dünyayı ve geleceğimizi tanıtmak istiyoruz" dedi.

Açılıştan notlar

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013'ün açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won'un katılımıyla Ayasofya Meydanı'nda yapıldı.

Tören için Ayasofya Müzesi'nin önünde özel bir sahne kuruldu. Açılış öncesi, "Masal İstanbul" isimli gösteri sunuldu. Sahnedeki 3 ekrandan gösterilen program, meydandaki turistler ve vatandaşlar tarafından da izlendi.

Açılış, saygı duruşunun ardından iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. Milli marşlar okunurken sahnenin arkasındaki ekranlarda, Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinin fotoğrafları gösterildi.

İpek Yolu'nu takip ederek ve deniz yoluyla getirilen Expo bayrakları, Gyeongsangbuk-do Eyaleti Valisi Kim Kwan Yong tarafından Büyükşehir Belediyesi Başkanı Topbaş'a teslim edildi.

Konuşmalardan sonra "Geçmişin Çiçekleri Yeniden Açıyor" temasıyla gece için özel hazırlanan 60 kişilik gösteri sunuldu. Gösteri sırasında futbol maçlarındaki Türkiye ve Kore taraftarlarının fotoğrafları ve Kore'de görev yapan Türk askerlerinin fotoğrafları ekranlara yansıtıldı.

Gösterinin ardından Başbakan Erdoğan ve Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won ve bir Kore gazisi sahneye çıktı. Başbakan Erdoğan, konuk Başbakan Chung ve Kore gazisi el ele tutuştu. Erdoğan Kore, Chung ise Türk bayrağı salladı.

Açılışa, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Koreli davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kadir Topbaş İpek Yolu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title