Haberler

İstanbul Fener Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos Gümülcine'yi Ziyaret Etti

İstanbul Fener Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Dimetoka ve Dedeağaç’tan sonra Gümülcine’yi ziyaret etti.

İstanbul Fener Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, Batı Trakya'ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Dimetoka ve Dedeağaç'tan sonra Gümülcine'yi ziyaret etti.

I. Bartholomeos'un Gümülcine ziyareti sırasında Kilikya Ermeni Patriği I. Aram'ın da katılımıyla Gümülcine Ermeni Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Daha sonra Trakya Dimokritos Üniversitesi'ni ziyaret eden Patrik I. Bartholomeos'a Karadeniz Dilleri Kültür ve Edebiyat Bölümü tarafından 'fahri doktora' unvanı takdim edildi. Ardından Gümülcine'nin Yassıköy ilçesine ziyaret gerçekleştiren Patrik I. Bartholomeos, burada kendisini karşılayan Türk Belediye Başkanı İsmet Kadı'ya Türkçe hitap etti. Yassıköy halkına konuşan I. Bartholomeos, bu topraklarda uzun yıllardan beri olduğu gibi kardeşçe ve iç içe yaşamalarını söyledi. Azınlıkların çoğunluktan ayırt edilmemesini vurgulayan patrik, azınlıkların da hak ve hürriyetlerine sahip olmalarının gerektiğini söyledi. - GÜMÜLCİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Trakya Bölgesi Bartholomeos İstanbul Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title