Haberler

İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu'nda Ahmet Ağırman Güven Tazeledi

İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu hafta sonu yapılan 4.ncü olağan genel kurulunda İSFALT AŞ Genel Müdürü Ahmet Ağırman delegelerin tamamının oylarını alarak genel başkanlığa yeniden seçildi.

Maltepe Erzurum Külliyesi toplantı salonunda yapılan genel kurulun divan başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Abubekir Taşyürek, divan katip üyeliklerini ise Hadi Atalar, Hasan Koç, Bülent Gül ve Hamza Bostancı yaptı.

2010 yılında 19 dernekle kurulan İstanbul Erzurum dernekler federasyonu geçen süreç içerisinde katılan derneklerle üye dernek sayısını 30'a çıkarmıştı. Genel kurulda alınan Kararla Federasyon dışında kalan derneklerin de bu genel kurul sonrası Federasyon bünyesine katılması için yoğun çaba sarf edilmesi ve federasyon çatısı altında toplanmaları federasyona güç hem de renk katacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Abubekir Taşyürek, Pendik Belediye Başkan Danışmanı Atilla İpek, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı M. Ejder Batur, Bahçelievler belediye Başkan yardımcısı Yakup Dalkılıç, Uluslar Arası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, İstanbul büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Alatepe ve İş Adamı Av. Haki Baran gibi dernek Başkanı olmayan isimlerin yönetim kuruluna girerek genel kurulda bir ilk gerçekleştirildi.

İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu'nun kuruluşunda çok büyük emekleri ve katkıları ve destekleri olan O zamanki Bayrampaşa Kaymakamı bugün merkez Valisi Federasyonunda onursal başkanı Yozgat eski valisi Abdulkadir Yazıcı yaptığı konuşmada Federasyonun kuruluş sürecini ve bu gün itibarıyla geldiği noktadan duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu güne kadar görev alan herkese teşekkür eden Yazıcı "El Verin Ev Alalım" kampanyasıyla Erzurum'da üç şehit ailesine ev alınması bu güne kadar bir sivil toplum kuruluşu veya bir memleket derneği, vakıf veya federasyonunun yapmadığı bir şeydi bunu bizim federasyonumuz gerçekleştirdi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yazıcı, "Biz Erzurumlular olarak Ulusal alanda, iktisadi alanda, idari alanda bir araya gelme beraberce ortak akıl ortaya koyma ve bunu sabırla yürütüp sabırla neticesini alma konusunda yeteneğimiz yok. Bu gün ülkemizde belli başarılar elde etmiş belli yere gelmiş arkadaşlarımız inananın kendi gayreti kendi çalışması kendi güzelliğiyle gelmiştir. İnanıyorum ki bundan sonra bu federasyon sayesinde Siyasetçisinin, bürokratının, iş adamının, öğrencisinin, sanatçısının yanında olan onlara güç veren bir Erzurumlu topluluğu olacak.

Ağırman kardeşimizin yeniden adaylığı ve yapmış olduğu listenin isabetli bir seçim olduğunu geçmişte kalan dönemde istediğimiz randımanı alamadığımız faaliyetlerimize çok büyük bir ivme kazandıracağına inanıyorum kendilerine ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.

AĞIRMAN; EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ ERZURUMLUNUN BİRLİK VE BERABERLİĞİDİR

Federasyon başkanı Ahmet Ağırman konuşmasında "Bu federasyonun ne kadar zorluklarla oluştuğunu ve bu günlere nasıl geldiğini hep beraber yaşadık ve gördük. Ben bu günlere nasıl geldiğimize takılmıyorum bizler bundan öteye nasıl götürebiliriz onun mücadelesini vermeliyiz. Biz göreve geldiğimizden bugüne iyi veya kötü bir şeyler yapmaya çalıştık. Belki az yaptık ama bu güne kadar hiç yapılmayanları yaptık. Sadece bizim değil hiçbir sivil toplum kuruluşunun yapamadığını yaptık. " El Verin Ev Alalım" kampanyasıyla üç şehidimize ev alacağız dedik Kardelen Tv ekranlarında bir kampanya başlattık. O gün bize ekranlarını sonuna kadar açan kampanyamıza ekran katkısı yanı sıra ciddi bir rakamla maddi yardımda bulunan Kardelen Tv yönetim kurulu başkanı Ahmet Karaka'ya huzurlarınızda özel teşekkür etmek istiyorum. O gün başlattığımız kampanyayla kısa sürede Erzurum valiliğinin belirlediği üç şehidimize evlerinin tapularını teslim ettik. Valiliğin belirlediği şehit yakınları arasında bir isim vardı ki duruşu ve tavrı bizleri çok etkiledi. İşte Dadaşlık bu dedirtiyor insana. Gördük ki Nene Hatunlar ölmemiş hala yaşıyorlar. Bu insan evladını hain terör kurşunuyla vatana kurban vermiş 85 yaşındaki HAZAL teyzeydi. Evladım benim ihtiyacım yok ben 85 yaşındayım şurada kaç gün ömrüm kaldı ki siz bu evi ihtiyacı olan birine verin. Benim evimin damı damlıyor onu yaptırın birde kiramı verebilirseniz sizden Allah razı olsun diyerek evi kabul etmedi ve ihtiyaçlı başka bir şehit ailesine verdik o evi. Hazal teyzemizi de daha uygun bir ev kiralayarak 20 aylık kirasını peşin verdik, evinin diğer ihtiyaçlarını karşıladık ve ömür boyu ev kirasını federasyon olarak üstlendik. Bizim bu kampanyamızı eleştirenler oldu, ekranlarda verdikleri sözü tutmayanlar oldu ama bizi hiçbir şey yolumuzdan çeviremedi bu yolda b ize destek olan herkese sizler adına Erzurum adına yürekten teşekkür ediyorum. Birileri bizleri eleştirirken Trabzon, Elazığ, Van, Giresun, Erzincan ve daha başka birkaç il federasyon başkanları bizzat arayarak nasıl yaptığımızı hukuku zeminini nasıl oluşturduğumuzu kendilerinin de böyle bir kampanya yapmak istediklerini bizden bu konuda destek istediler. Örnek bir projeye imza attığımızı söyleyerek bizleri tebrik ettiler" diye konuştu.

Federasyon olarak ramazan ayında 30 ton Erzurum'da 30 ton İstanbul'da olmak üzere toplam 60 ton gıda yardımı yapıldığını belirten Ağırman yeni dönemde daha etkin projelerle halkın karşına çıkacaklarını belirtti.

Ağırman, "Önceki dönem Erzurum Gençlik derneği ve Hanımlar derneği oluşturmamız gerektiğini söylemiştim. Gençlik derneğimiz resmi kuruluşunu tamamlamamış olsa bile şu an kayıtlı 800 gençle Erzurum Gençlik Vakfı olarak resmiyetini tamamlamak üzere. Hanımlar derneği oluşturamadık onu da en kısa zamanda hayata geçirmemiz gerekiyor ve geçireceğiz. Burada bulunan hepiniz Erzurum diye derdi olan insanlarsınız. Onun için geçmişe hiç takılmayın bundan sonra neler yapacağız onun çaba ve gayreti içerisinde olalım. Şimdi burada bir yönetim kurulu seçtik bu böyle kalmayacak bizim yönetim kurulumuzun üstünde bir kurulumuzun olması lazım. Danışma kurulumuzun olması lazım, istişare kurulumuzun olması lazım hatta bir akil adamlar heyetimizin olması lazım en kısa zamanda onlarımda oluşturup Erzurumluya hizmete başlayacağız." Dedi.

Tekman Dernekler Birlik başkanı Aydın Gürhan; ise konuşmasında "İstanbul Erzurum dernekler Federasyonu mikro milliyetçilikten uzak tüm Erzurum'u içine alabilen ulusal ve uluslar arsa STK misyonunu elde edebilmek için oluşturuldu. Erzurum dernekler federasyonu Erzurum derneklerinde alışıla gelen bir kültürle değil de beraber yaşayabilir demokratik bir kültürü inşa edebilmek için tüm Erzurum'u içine alan ve Erzurum'a hizmet edebilmek amacı ile kuruldu. Erzurum Dernekler federasyonu siyasetin etkisi altında kalmadan Erzurum merkezli bir siyaset ederek Erzurum'a hizmet etme çabası içinde olmalıdır. Erzurum değerlerini esas alan bir sivil toplum örgütü olma noktasında yürümelidir.

Benimde federasyon yönetim kurulu üyesi olarak Erzurum'lu siyasetçi ve bürokratlara bir mesajım vardır. Gerek siyasetçileri gerek bürokratlarından kendi insanına yüzlerinin dönük olmalarını istiyoruz.

Erzurum bürokratları Türkiye'deki olayların hiçbir noktasında olmayarak Erzurumlunun başını dik tutmuşlardır. Bu bağlamda ben Erzurum bürokratlarına teşekkür ediyorum.

Erzurum dernekler federasyonunun diğer bir özelliği de İstanbul'da bütün Erzurumlu derneklerini bir araya getirmek olmalıdır. Bütün Erzurum'un bu federasyonun içinde olması demek güç demek birlik demektir. Bu federasyonda bu güne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum bundan sonra görev üslenecek arkadaşlara da başarılar diliyorum" dedi.

Federasyon yönetim kurulu üyesi Av Sadrettin Ağırbaş Dilek ve temenniler bölümünde konuşmak için söz aldığında salondakileri bir anda heyecanlandıran müjdeyi verdi. Binici Bingöl, Sadrettin Ağırbaş, Mehmet Ağırbaş ve sinan ……. Sultanbeyli Mimar Sinan mahallesindeki ortak arazileri olan 1000 metre karelik arsayı Federasyona hibe ettiklerini açıkladı. Sadettin Ağırbaşın bu müjdesi delegeler tarafından ayakta alkışlandı.

(ERZ-AT-Y) - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Koç İstanbul Maltepe Erzurum Yerel Haberler

title