Haberler

İstanbul Valisi Mutlu, Altınok ile Bir Araya Geldi

Güncelleme:

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Selami Altınok ile bir araya geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine gelen Vali Mutlu, burada Altınok ile görüştü. Görüşmenin ardından Vali Mutlu'yu uğurlayan Altınok, "Yeni göreviniz hayırlı olsun" diyen basın mensuplarına, "Sağolun, çok teşekkür ederim" şeklinde yanıt verdi.

Vali Mutlu, ayrıldıktan yaklaşık bir saat sonra tekrar emniyete geldi. Altınok tarafından karşılanan Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İl Emniyet Müdürümüzü öncelikle yürekten kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Bugüne kadar İstanbul halkının huzur ve güvenliği için görevini en iyi şekilde yapma gayretinde olan Hüseyin Çapkın'a da teşekkürlerini iletmek istediğini söyleyen Vali Mutlu, "İstanbul'a 4,5 yıl hizmet ettiler ve İstanbul'un huzuru için çaba sarf ettiler. Onu da bu vesileyle anmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Mutlu, Selami Altınok'un önemli bir göreve atandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Değerli Valimiz geldikten sonra İstanbul'da çok yoğun bir mesaisi olacak, İstanbul'un güvenliği, asayişiyle ilgili gelir gelmez ayaklarının tozuyla bütün kurumlarından yoğun bir şekilde brifing alıyor. Bu brifingi alırken Sayın Valimle güvenlik noktasında birçok konuyu birlikte değerlendirmek ve tecrübelerimizi kendileriyle paylaşmak istiyoruz. Çünkü önemli bir göreve atandılar. Bu bilgilenmeyi Sayın Valimiz, Eminiyet Müdürümüz sürdürüyorlar. Biz de kendileriyle bir müddet daha çalışmamızı sürdüreceğiz. Yaptığımız mesai budur. İstanbul'da emniyet teşkilatı 24 saat ayakta. Bunları zaten siz çok iyi biliyorsunuz. Gene böyle bir 24 saatlik mesai içerisinde bir müddet daha değerli Valimiz, Emniyet Müdürümüzle birlikte çalışmamızı sürdüreceğiz."

- Selami Altınok

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Selami Altınok, Ağustos 2012'den bu yana Aksaray Valisi olarak görev yapıyordu.

Erzurum'un Narman ilçesinde 1966'da doğan Altınok, ilk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra 1984'te İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girdi.

Üniversiteyi 1988'de bitiren Altınok, 1989'da Erzincan'da kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bir yıl süreyle İngiltere'de bulunan Altınok, sırasıyla; Kayseri Akkışla ilçesinde kaymakam vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.

Van 100. Yıl Üniversitesi'nde Yakın Çağ Tarihi üzerine yüksek lisansını tamamlayan Altınok, Ağustos 2012'de Aksaray Valisi olarak atanmıştı. 3 çocuk babası olan Altınok, İngilizce biliyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok brifing

Muhabir: Bayram Akcan, Adem KOÇAK

Yayınlayan: Erdal Turanlı

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hüseyin Avni Mutlu Selami Altınok Vatan Caddesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title