Haberler

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Cinayetten Tutuklandı (1)

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu öldürdükten tutuklanan ve 8 gün sonra tahliye olan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Halkalı'da 17 Ağustos tarihinde trafikte tartıştığı Ahmet Sülüşoğlu'nu öldürdüğü gerekçesi ile hakkında, "Haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan dava açılan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, hakim karşısına çıktı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. Duruşmaya, cinayetten  tutuklandıktan 8 gün sonra, 26 Ağustos tarihinde tahliye edilen Celal Yılmaz ve avukatı ile Ahmet Sülüşoğlu'nun babası Mehmet Sülüşoğlu, ağabeyleri Rujdi Sülüşoğlu, Mecnun Sülüşoğlu ve avukatları katıldı.

Sorgusu yapılan Celal Yılmaz, öldürmek amacıyla değil, kendisini korumak amacıyla hareket ettiğini belirterek, duruşmalardan vareste tutulmak istediğini söyledi.

Sülüşoğlu Ailesi'nin Avukatı Sabri Kuşkonmaz, kasten adam öldürmenin katalog suçlardan olduğunu belirterek, "Yaşama hakkı ile savunma hakkının yarışması söz konusu değildir, yaşama hakkı asıldır. Bu nedenle sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.

Duruşmanın savcısı Talip Kalkan, meydana gelen olayda sanığın meşru müdafa sınırını aşarak belki haksız tahrik altında kasten adam öldürme suçunu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve suçun katalog suçlardan olması nedeniyle tutuklanması yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, yaklaşık 4.5 saat süren yargılama sonunda, "Mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesini gösteren mevcut kamera kayıtları, atış sayısı, atılı suça öngörülen müeyyide, mahkemede oluşan kayıta göre bu aşamada adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı, atılı suç ile tutuklama tedbirinin ölçülülük arz edeceğinin değerlendirilmesi, suçun katalog suç kapsamında bulunması" gerekçesi ile sanık Celal Yılmaz'ı tutukladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celal Yılmaz İstanbul Bakırköy Halkalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title