Haberler

İstanbul Eczacı Odasından Uyarı

İstanbul Eczacı Odasının, kullanım kılavuzunda "sadece eczanelerde satılır" ibaresi bulunan pek çok ürüne raflarında yer vermeye başladığını öne sürdüğü marketi uyardığı belirtildi.

İstanbul Eczacı Odasının, kullanım kılavuzunda "sadece eczanelerde satılır" ibaresi bulunan pek çok ürüne raflarında yer vermeye başladığını öne sürdüğü marketi uyardığı belirtildi.

Eczacı odasından yapılan yazılı açıklamada, kılavuzlarında uyarı bulunan bazı ürünlerin A101 marketlerin raflarında yer almaya başladığı ileri sürüldü.

Konuya ilişkin mağazanın genel müdürlüğüne uyarı yazısı gönderildiği ifade edilen açıklamada, yazıdaki şu ifadeler aktarıldı:

"Bilinçsiz kullanılan ilaç ve gıda takviyelerinin toplum sağlığına verdiği zarar medyaya yansıyan haberlerde hemen her gün ortaya konuluyor. Bu ürünlerin marketlerinizde bilgi sahibi olmayan kişilerce satılması, vatandaşın sağlığında geri dönülmez hasarlar oluşturmaya ortak olmak anlamı taşımaktadır. Kullanım kılavuzunda 'sadece eczanelerde satılır' ibaresi bulunan söz konusu ürünlerle ilgili olarak toplum sağlığını koruma adına hassasiyet göstermenizi önemle rica ederiz."

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreteri Serdar Göksan ise "Tedavi amaçlı ürünlerin sadece kar amacıyla ve ehil olmayan kişiler tarafından marketlerde satılması halkın sağlığına vurulmuş bir darbedir ve çok tehlikelidir. Bunun derhal önüne geçilmesi ve bu tür tüm ürünlerin eczanelerde, eczacılar tarafından verilmesi gereklidir" değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne de yazı gönderildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title