Haberler

İstanbul - Duvarlar Konuşturuluyor

Duvarlar Konuşturuluyor

VIDEO YOK

Ömer GÖREN / İSTANBUL, (DHA) - Mural-İst Duvar Boyama Festivali kapsamında pek çok yerli- yabancı graffiti sanatçısı, grinin kasvetinde bulunan duvarları fırçalarla konuşturarak, birer sanat eserine dönüştürecek.

Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Mural-İst Boyama Festivali ile Kadıköy duvarları grinin kasvetinden kurtulup adeta bir sanat eserine dönüşecek.

İlki 2012 yılında gerçekleşen Mural-İst festivali kapsamında Kadıköy Yeldeğirmeni'nde bulunan 16 duvar, 3 yılda 7 yerli ve 9 yabancı sanatçı tarafından boyanmıştı. Bu yıl ise 11 Haziran'da dördüncüsü düzenlenecek olan festivalde bu kez yalnızca Yel değirmeni sokakları değil tüm Kadıköy griden kurtulacak.

DUVARLAR RENKLENECEK

'Duvara yapılan resim' anlamına gelen Mural- İst Festivaline: İspanya, Amerika ve Rusya'dan gelecek sanatçılar ile Türkiyeli mural sanatçıları katılacak. Yaz boyu devam edecek olan çalışmalarda İstanbul'dan 'Cins?, İspanya'dan Deih, ABD'den Levi ve Krıstı yine İstanbul'dan Esk Reyn, Nuka ve Wick; Kadıköy duvarlarını renklendirecek.

Mural-İst festivalinin ev sahipliğini yapmaktan gurur duyduklarını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ' Kadıköy sokakları duvar boyama sanatının en güzel örnekleriyle dolu. Geçtiğimiz yıl Polonyalı sanatçı M-City'nin yaptığı duvar resmi 2014'ün en iyi 20 murali arasına girmişti. Yıkık dökük gri duvarlar yerine bu dev tablolara bakmak hepimizin şansı. Bu anlamda festivale elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz' dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kadıköy Belediyesi İstanbul İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title