Haberler

İstanbul'dan Van'a 1 Depo Benzinle Giden Otomobil

Güncelleme:

Fransız Peugeot'nun Avrupa'da "yılın otomobili" seçilen modeli 308, yeni 3 silindirli 1.2 lt benzinli turbo motor seçeneğiyle adeta yakıtı kokluyor.

Geçtiğimiz günlerde uzmanların gözetiminde gerçekleştirilen testlerde tam depoyla 1.810 km yol giderek (yaklaşık olarak İstanbul-Van arası) seri üretim otomobilde yakıt tüketimi rekoru kıran 308 PureTech, mayıs ayında Türkiye'de de satışa sunulacak.

51.4 LİTREYLE 1.810 KİLOMETRE

Fransız UTAC (Otomobil, Motosiklet ve Bisiklet Teknik Birliği) yetkililerinin kontrolünde İspanya'daki Almeria pistinde gerçekleştirilen testlerde pilot değişimleri sayesinde 32 saatten fazla yol yapan PureTech motorlu 308, test verilerine göre 100 kilometrede yaklaşık 2.85 lt yakıt tüketti. 308 PureTech, 1.810 km'yi toplamda 51.4 litreyle tamamladı.

MAYISTAN SONRA TÜRKİYE'DE

6 ileri manuel vites kutusuyla donatılmış, 130 HP'lik yeni üç silindirli turbo benzinli PureTech motora sahip seri üretim Peugeot 308, bu testle birlikte benzin motorlu seri üretim otomobiller arasında yakıt tüketimi konusunda referans oldu.

Mayıs ayı itibariyle Türkiye pazarına sunulacak 308'in 1.2 lt e-THP versiyonu, 130 HP'lik gücüne karşılık, fabrika verilerine göre normal yol şartlarında 100 km'de 4.6 lt tüketiyor.

FİYATI 51.400 TL'DEN BAŞLIYOR

308'in halen 1.2 lt (82 HP) ve 1.6 lt (156 HP) benzinlinin yanı sıra 1.6 litrelik (92 ve 115 HP) dizel motor seçenekleri de var. 308 modellerinin Türkiye'deki başlangıç fiyatı 51 bin 400 TL.

Turbo destekli ve üç silindirli 1.2 lt benzinli PureTech motor, 110 HP'lik versiyonuyla yakında Peugeot'nun 208 ve 2008 modellerinde de kullanılacak.

 

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Türkiye Peugeot Otomobil Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (18)

ernanmemed77@msn.com:

NEDEN İSTANBULDAN VAN'A BİR DEPO ÖZELLİKLE VANA hiç geldinizmi? Vana ?Bence Harika bir yaşam alanı HAYAL BİLE EDEMEZSİNİZ?Bir tavsiye eğer o aracla bir gün Vana gelirseniz yanınızda kürtçe-türkçe lugat sözlük alın ve asla K.atatürk imzası ve türk bayrağı olmasın....tavsiye

7
67
yanıtYanıtla
kemalmcmirach@hotmail.com:

Sendeki beyin ne ile çalışıyo acaba?

yanıt0
yanıt0
aliali-bicer65@hotmail.com:

sen vanı niye kötülüyon ben anlamadım ben yılardan beri vana gider gelirim sen bu dediklerin hiç birin karşılaşmadım iftira atıyorsan güzel iftira at herkes inansın bide sen nerelisin vanın adını kötülüyorsun

yanıt0
yanıt0
METİNmetgoz@gmail.com:

Ernan (artık ne anlama geliyorsa) sen Van'lı olduğuna emin misin? Adres ver bir görüşelim, benim arabamda bayrak ta var, ben sana o bayrağı sallatıyor muyum sallatmıyor muyum görürsün, nedir derdin bir de bana söyle.

yanıt0
yanıt0
100.YILmetgoz@gmail.com:

Ulan şerefsiz depremde ordaydık, ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarımıza dahi kafamızı çevirince el koydunuz, Van'lıyım diye gezme ortalıkta seni şerefsiz seni.

yanıt0
yanıt0
kanmayınabc@yahoo.com:

Yaptıkları test trafik olmayan düz bir pistteki sonuçlar. Bu değerlerin tutması için hiç yokuş çıkmamak, hiç frene basmamak , yavaşlayıp hızlanmamak, araç sollamamak lazım. Ayrıca en üst viteste max 85 km de sabit gitmeniz ve araçta sürücden başka yük olmamalı.Gerçek yol şartlarında bu değerler mümkün değil. hele şehir içinde imkansız ötesi.

23
0
yanıtYanıtla
KE KEeniscanli@hotmail.com:

FRANSIZ ARABASI MI?HADİ ABİCİM,DOĞRU ERMENİSTAN'A! NE UTANMAZ MİLLETSİNİZ YA!'SOYKIRIM' YAPTIĞINI ANAYASANIZA EKLEDİĞİNİZ BU ÜLKEYE BEN OLSAM KOKMUŞ ÇORAPLARIMI BİLE SATMAM.ATALARIMA'ADİ KATİL'MUAMELESİ YAPAN FRANSIZLARIN HİÇ BİR MALINI BEDAVA DA VERSELER ALMAM.KAST ETTİKLERİ SADECE TÜRKLER DEĞİL,TÜM OSMANLI HALKLARI

15
5
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLARrifatguler@yandex.com:

ACAYİP KOKLUYOR ACAYİP. YİYİN BAKAYIM BU MİLLETİ

14
0
yanıtYanıtla
hüseyin2h-5851@hotmail.com:

tamam millet yakıt az yakıyor diye alır 3 günsonra turbo motor sorunu meydana gelir servise götürürsün ne yapalım bunlar böyle derler artık satamazsın da elinde kalır yandık demektir yada eskisi gibi normal kullanım olarak fazla yakıtla gitmeye razı olursun aynen durum bu kanmayın derim ben

13
0
yanıtYanıtla
efeayvalik1010@hotmail.de:

türkiye izmirden hakkariye samsundan mersine kadar bizim buralari türkiye topraklari ve mustafa kemal sayesinde o yuzden bayrakta asariz beyenmeyenlere ustune mustafa kemal imzasida atariz

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title