Haberler

İstanbul'dan Erzurum'a "Kardeş Okul" Dayanışması

İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin harçlıklarıyla aldıkları yardım malzemeleri, "kardeş okul" olarak seçtikleri Erzurum'daki Dumlu Ortaokulu öğrencilerine dağıtıldı.

İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin iki ay önce "kardeş okul" adı altında başlattığı yardım kampanyası tamamlandı.

Öğrencilerin haçlıklarından toplanan para ve okul idarecilerinin desteğiyle alınan kırtasiye, çanta ve giysilerden oluşan yardım malzemeleri, Erzurum'a gönderildi.

Bir öğretmen nezaretinde Erzurum'a ulaştırılan hediyeler, Dumlu Ortaokulunda eğitim gören 192 öğrenciye dağıtıldı.

-"Çocuklar ceplerindeki son harçlığı verdi"

İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Yıldırım Beyazıt Dindi, AA muhabirine, projenin valilik onayıyla 2 ay önce başlatıldığını söyledi.

Sadece hediyeler değil okuldaki aksaklıkların çözülmesi için de yardım getirdiklerini belirten Dinli, şunları kaydetti:

"Yardım duygusunu burada yaşamak farklı ama orada yaşamak daha farklıydı. Son gün kargoya verinceye kadar çocuklar para, yardım ve hediye getirdi. Çocuklarımızın ceplerindeki son harçlıklarına kadar getirdiklerini gördüm. Projemize farklı okul, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden destek geldi. Aslında bu bir 'Türkiye' projesi. Çünkü her kesimden, her dünya görüşünden, her farklı yaşam tarzından insanlar katkıda bulundu. Anadolu insanının yardımseverlik duygusunun ne kadar büyük olduğunu bu projeyle tekrar görmüş olduk."

Dumlu Ortaokulu Müdürü Fatih Bayrakçeken de Kur'an-ı Kerim'de "Bütün Müslümanlar kardeştirler" buyurulduğunu ifade ederek, "Bu kardeşliği geliştirmek ve iki okul öğrencileri arasında irtibat kurmak adına bir faaliyet düzenledik. Öğrencilerimiz, hediye gönderen öğrencilerimize birer mektup yazacaklar" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Sultangazi İstanbul Erzurum Dumlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title