Haberler

İstanbul'dan 50 Bin Öğrenci Darıca Hayvanat Bahçesi'ni Ücretsiz Gezecek

İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü ile Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı arasında imzalanan 'Adım Adım Doğa İşbirliği Protokolü' ile, 5 aylık süre içinde 50 bin öğrenci parkı ücretsiz ziyaret edebilecek.

İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü ile Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı arasında imzalanan 'Adım Adım Doğa İşbirliği Protokolü' ile, 5 aylık süre içinde 50 bin öğrenci parkı ücretsiz ziyaret edebilecek. Ziyaret tarihlerini okul yönetimleri belirleyecek.

Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden işadamı Faruk Yalçın'ın hiçbir ticari amaç taşımadan hobi olarak kurduğu, bugün Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın da en önemli hayvanat bahçelerinden biri haline gelen Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda yüzlerce hayvan ve bitki türü bulunuyor.

İstanbul'dan da özellikle hafta sonları turlar düzenlenen Hayvanat Bahçesi'ni öğrencilerin daha rahat gezebilmeleri için 'Adım Adım Doğa İşbirliği' projesi hazırlandı. Bu amaçla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayvanat Bahseyi arasında protokol imzalandı. İmza törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim Müdürü Gökmen Aydın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-Ge Birimi üyeleri katıldı.

2015- 2016 Eğitim Öğretim yılını kapsayan Adım Adım Doğa İşbirliği Protokolü ile İstanbul'un 39 ilçesindeki 1250 okuldan 50 bin öğrenci ücretsiz yararlanacak. İmzalanan bu protokolle, İlk ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği gereğince öğrencide yeni ilgi alanları oluşturmaya, öğrencilerin bilimsel ve sosyal alanlarda gelişimlerine katkı sağlamaya, çağdaş eğitime katkıda bulunmak ve toplum hizmetinin amaçlandığı bildirildi. Bununla birlikte  Biyolojik Çeşitlilik Hakkında Bilgilendirme, Nesli Tükenme Tehlikesi Altındaki Canlıların Korunması Hakkında Bilgilendirme, Uygulamalı Botanik Bilgilendirmesi, Doğadaki Canlıların Doğal Kamuflajı ve Çevremizdeki Canlılar Hakkında Bilgilendirme de amaçlanıyor.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, geziye katılan tüm gruplara, sınıf seviyesine uygun, öğretim programı ile ilişkilendirilmiş eğitim paketleri ile bilgilendirme yapılıp, sınıf seviyesine uygun sunumlar gerçekleştirilecek. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Faruk Yalçın İstanbul Darıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title