Haberler

İstanbul'daki Uyuşturucu Hap Operasyonu Davası

Güncelleme:

Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla yargılandığı davadan beraat eden ve daha sonra bu karar yargıtayca bozulan Hüseyin Kalkancı, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Büyükçekmece'de "uyuşturucu imalatı ve ticareti" yaptığı iddiasıyla yargılandığı davadan beraat eden ve hakkındaki beraat kararı Yargıtayca bozulan Ali Kalkancı'nın oğlu Hüseyin Kalkancı, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, karar verildiği sırada adliyeden ayrılan Hüseyin Kalkancı hakkında, yakalama kararı çıkardı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, aralarında Hüseyin Kalkancı'nın da bulunduğu 6 sanık ve avukatları katıldı.

Son sözleri sorulan sanıklar, eski beyanlarına katıldıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Hüseyin Kalkancı'nın "uyuşturucu madde imal" suçuna iştirak ettiği sabit olduğundan uyuşturucunun miktarı, tehlikenin ağırlığı ve sanığın olaydaki konumu dikkate alınarak, 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kalkancı'nın cezası, kendi beyanıyla suçun ortaya çıkmasına yardımcı olduğu ve duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 7 yıl 6 aya düşürüldü.

Mahkeme heyeti, Hüseyin Kalkancı'nın duruşmada karar açıklandığı sırada duruşma salonundan ve adliyeden ayrılması ile kaçma şüphesinin somut olarak ortaya çıkması nedeniyle hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanık Veli Dönmez'in vefatından dolayı hakkındaki davaların düşürülmesine, sanıklar Orhan Sağlar ile Sinan Sağlar'ın üzerlerine atılı suçları işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine hükmetti.

Sanıklar Şinası İlter, Yılmaz Seyhan, Mustafa Cengiz Leylak, Kadir Kadiroğulları ve İlker Çivisöken'in "suç işlemek için kurulan örgüte üye olma" suçunun sabit olduğunu kararlaştırılan mahkeme, bu sanıkları ayrı ayrı 1 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırdı ve haklarındaki hükümlerin geri bırakılmasına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 26 Mayıs 2009'da Büyükçekmece'de "uyuşturucu imalatı ve ticareti" yaptığı gerekçesiyle yakalanarak tutuklanan Ali Kalkancı ile oğlu Hüseyin Kalkancı'nın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında, 1 ile 43 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ali Kalkancı'yı "uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla örgüt kurma", "uyuşturucu hap imal etme" suçlarından toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme diğer 12 sanığa 7 yıldan 16 yıla kadar değişen hapis cezaları verirken, Kalkancı'nın oğlu Hüseyin Kalkancı ve Mehmet Porsuk'un ise beraatine hükmetmişti.

Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Süleyman Akdemir'in dosyasının ayrılmasından sonra dava dosyası Yargıtaya gönderilmişti.

Yargıtay Ceza Dairesi, 2013 yılında aralarında sanık Ali Kalkancı'nın da aralarında bulunduğu 6 kişinin cezasını onarken, Hüseyin Kalkancı hakkındaki beraat kararı ile 8 sanık hakkındaki hükmü bozmuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Büyükçekmece Ali Kalkancı Bakırköy İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title