Haberler

İstanbul'daki Uçak Kaçırma Girişimi Davası

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov'un 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov- İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov'un 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 37. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Kozlov ile avukatı katıldı.

Tercümanın gelememesi nedeniyle Kozlov'un avukatı Yusuf Çalışkan, Türkçe ve Rusça bilen bir kişiyle telefonda görüşerek, müvekkilinin beyanlarını mahkemeye iletti.

Çalışkan, Kozlov'un "Aylardır çektiğim bel ağrısı nedeniyle çalışamıyorum. Yargılamanın uzaması söz konusu. Türkiye'de çalışamayacak durumdayım. Yurtdışı yasağım kaldırılmayacaksa beni tekrar tutuklayarak cezaevine koyun. Çünkü param yok, sokaklarda kalıyorum. Çok mağdurum. Bu nedenle de cezaevinde kalmak istiyorum. Ülkemde de hala karışıklılık devam etmekte" şeklinde talepte bulunduğunu aktardı.

Mahkeme, yargılamanın selameti açısından tutuklama konusunda belli şartlar oluşmadığı gerekçesiyle tutuklama talebinin reddine ve sanığın yurtdışına çıkış yasağının devamına karar verdi.

Sanığın nüfus ve adli kaydının istenmesi için İnterpol Daire Başkanlığı'nca Ukrayna adli makamına yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ukrayna uyruklu Artem Kozlov'un 7 Şubat'ta ülkesindeki siyasi karışıklığa uluslararası alanda dikkati çekmek düşüncesiyle, 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Soçi kentine uçak kaçırmak ve alıkoymak kastıyla Kharkov'dan İstanbul'a giden Pegasus Havayolları'na ait uçağa yolcu olarak bindiği anlatıldı.

Kozlov'un, 7 mürettebatı ve 110 yolcuyu bomba patlatarak öldürme tehdidiyle alıkoyarak kişi hürriyetini tahdit ettiği aktarılan iddianamede, hava korsanının, tehditle hava ulaşım aracını kaçırıp alıkoyduğu kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Artem Kozlov'un, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarını işlediği gerekçesiyle 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Artem Kozlov İstanbul Pegasus Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title