Haberler

Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Konya/

GÖRÜNTÜ DÖKÜM: Konya Vatandaşların slogan atarak yürüyüşü Yakup Söğüt'ün konuşması Elazığ Vatandaşların toplanması ve slogan atması Yürüyüşleri Ali Ayyıldız'ın konuşması Grubun saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylemeleri İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler Konya'nın 2 ilçesinde saldırıya...

GÖRÜNTÜ DÖKÜM:

Konya

Vatandaşların slogan atarak yürüyüşü

Yakup Söğüt'ün konuşması

Elazığ

Vatandaşların toplanması ve slogan atması

Yürüyüşleri

Ali Ayyıldız'ın konuşması

Grubun saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylemeleri İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Konya'nın 2 ilçesinde saldırıya tepki amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi

Konya'nın Ilgın ve Seydişehir ilçelerinde, İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Ilgın'da sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen vatandaşlar, Ilgın Kaymakamlığı önünde toplandı. Grup, ellerindeki Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde Çukur Cami Meydanı'na kadar yürüdü.

Saygı duruşunda bulunan ve ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra Lala Mustafa Paşa Külliyesi Kurşunlu Camisi'nde şehitler için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

Ilgın Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'in doğumuna tekabül eden bu günde ülkeyi yasa boğan bir saldırıya şahit olunduğunu söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Kocagöl, "Ülkemizin düşmanı çok. Bizden beklentisi olan birçok ülke var. Bunu bilen dış güçler ülkemize karşı ciddi bir düşmanca tavır içerisine girmişlerdir. Ama milletimizin sağduyusu, birlik ve beraberlik içerisinde oluşu inşallah bu oyunları bozacaktır." dedi.

Seydişehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar da terör saldırısına tepki amacıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganlarıyla yürüdü.

Grup adına konuşan Seydişehir Şehitler ve Gaziler Dernek Başkanı Yakup Söğüt, milletin huzur ve güvenini bozmaya yönelik terörü şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Yürüyüşe, Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Elazığ'da sosyal medya üzerinden örgütlenerek bir araya gelen vatandaşlar, yürüyüş yaparak İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısını kınadı

Elazığ'da sosyal medya üzerinden anlaşarak bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yapıp İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, tekbir getirerek "Polise uzanan eller kırılsın, şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Grup adına konuşan Ali Ayyıldız, vatana ve millete sahip çıkmak adına toplandıklarını söyledi.

Yüreklerinin vatan için yandığını dile getiren Ayyıldız, şöyle devam etti:

"Buradan PKK ve onun gibi terör örgütlerine bütün kin ile nefretimizi duyuruyoruz. Allah'ın izniyle bunlar bize diz çöktüremez ve yıldıramaz. Biz bunlarla baş etmesini iyi biliriz. Reisimizin, vatanımızın ve milletimizin arkasındayız."

Grup, daha sonra slogan atarak Gazi Caddesi'nden öğretmen evine kadar yürüdü. Burada İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Ayyıldız İstanbul Elazığ Konya Politika Güncel Haberler

title