Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İstanbul'un Beşiktaş'taki terör saldırısı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İstanbul'un Beşiktaş'taki terör saldırısı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Karaçanta, ziyaretinde İl Emniyet Müdür vekili Ercan Erdem'e başsağlığı dileyerek çiçek verdi. Daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Karaçanta, polislerle bir araya geldi.

Karaçanta, yaptığı açıklamada, İstanbul'daki saldırıyı lanetle kınadığını belirterek, "İstanbul'da ülkemizin istikrarını, birlik ve beraberliğini bozmayı hedef alan ve şer odakları tarafından düzenlenen menfur saldırıda hayatını kaybeden polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu hain saldırı aziz milletimizi olduğu gibi bizleri de fevkalade üzmüştür." dedi.

Türkiye'nin huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere halkın sağduyusuyla en güzel cevabı vereceğini vurgulayan Karaçanta, "Bu alçak saldırının faillerinin en kısa sürede devletimiz tarafından bulunacağından kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde geçmişte olduğu gibi şimdi de terörün üstesinden gelecek azim ve kararlığa sahiptir." diye konuştu.

Akademisyenlerden teröre tepki

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ile üniversitede görev yapan akademisyenler de İstanbul'daki saldırıyı protesto etti.

Özcan, rektörlük binası önünde akademisyenler adına yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini vurguladı.

PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleriyle ülke üzerinde kirli bir oyun oynandığını, gerek terör saldırıları, gerek darbe kalkışması ve gerekse ekonomik oyunlarla sürekli Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin istikrarı ve huzuru bozulmak isteniyor. İşte biz bugün de bu tuzakları bir defa daha boşa çıkarmak, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak için teröre karşı tek ses, tek yürek olduk demek için bir araya geldik. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce adalete hesap vereceklerdir. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör hiçbir sonuç alamayacaktır. Yapmamız gereken Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü ve Türk'ü ile birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir. Hiçbir gerekçe masumlara yönelik bu ve benzeri terör saldırılarını haklı gösteremez. Huzur ve güvenliğimizi hedef almış bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri ve terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Murtaza Karaçanta İstanbul Beşiktaş Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title