Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İstanbul'da yaşanan terör saldırıları, Burdur Valiliği, Burdur Belediye Başkanlığı, sivil toplum kuruluşu ve örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.

İstanbul'da yaşanan terör saldırıları, Burdur Valiliği, Burdur Belediye Başkanlığı, sivil toplum kuruluşu ve örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.

Ellerindeki Türk bayrakları ile Köprübaşı mevkisinde toplanan vatandaşlar, "Polise uzanan eller kırılsın", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Dişe diş, kana kan, intikam" ve "Ne Mutlu Türk'üm diyene" şeklinde slogan atarak Gazi Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından terör saldırısında şehit olanlar için dua edildi.

Duanın ardından konuşan Vali Şerif Yılmaz, Türkiye'nin bölünüp parçalanması ve birilerine peşkeş çekilmesi için içeriden ve dışarıdan uğraşanların olduğunu, bu insanlara insan vasfının uygun olmadığını düşündüğünü söyledi.

Dünyanın her yerinde 10 Aralık'ın "İnsan Hakları Günü" olarak kutlandığını anımsatan Yılmaz, "İnsan haklarının en azizi de yaşam hakkıdır. İnsanların yaşam hakkını elinden alabilecek kadar insanlıktan çıkmış, Müslüman sıfatı olmayan o hainler, bizim canlarımızı dağladı. Yüreklerimiz yandı. Daha önce Antalya'da, Ankara'da, Gaziantep'te, Adana'da hain saldırılarını aralıksız sürdürüyorlar." dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik de terör saldırılarından duyulan acının büyüklüğünü vurgulayarak, "Ortadoğu'da yaşanan istikrarsızlığın sonucunda son yıllarda terör saldırılarının hedefi olan Türkiye, bir kez daha alçaklıkta sınır tanımayan hain bir saldırının hedefi olmuştur." ifadesini kullandı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise terör saldırısıyla insanlığa karşı suç işlendiğini belirterek, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, insanlığa karşı apaçık suç işleyen bu saldırının faillerini, azmettiricilerini ve arkasındaki güçleri lanetliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından gruptakiler dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şerif Yılmaz Köprübaşı İstanbul Burdur Politika Güncel Haberler

title