Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyeleri ile AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Şehitler Tepesi'nde terör saldırısını kınadı.

Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyeleri ile AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Şehitler Tepesi'nde terör saldırısını kınadı.

Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyeleri ile AK Parti İstanbul Milletvekili Turan, Şehitler Tepesi'nde bir araya geldi. Burada şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Sivas Platformunun Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı açıklamada, terörü lanetleyerek, ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Ülke insanının, devletin ilelebet yaşaması ve ay yıldızlı bayrağın dalgalanması için uğraş verdiğini ifade eden Erdem, Türk milletinin tarih boyu vatansız kalmadığını dile getirdi.

"Devletsiz olmadık, bayraksız yaşamadık" diyen Erdem, "Millet olarak anamızdan doğduğumuz günden bugüne kadar, özgürlüğü kendimize şiar edindik. Bu özgürlük, bu hürriyet bizim genlerimizde var. İstiklal ve bağımsız yaşamak, bizim genlerimizde var. Özellikle 4 Eylül ruhu olarak, biz bugün buradayız. 4 Eylül ruhu, Anadolu topraklarında düşmanın sökülüp atılmasına vesile olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Anadolu toprakları, leşlerini bile kabul etmeyecek"

Erdem, ülkenin birlik ve beraberliğine kastedenlerin heveslenmemesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bunların adı ister PKK, ister FETÖ, ister bir başka bir şey olsun. Bu millet, bunlara karşı hem vatan topraklarına sahip çıkacak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet yaşamasını sağlayacak hem de ay yıldızlı bayrağı göklerde dalgalandıracak. Onun için tüm Anadolu insanları olarak, bütün şehitlerimizi minnetle anıyor, terörü lanetliyoruz. Türkiye'yi parçalayacaklarını planlayanların hevesleri kursaklarında kalacak. Maşaları da şunu iyi bilsinler, Anadolu toprakları, onların leşlerini bile kabul etmeyecek." diye konuştu.

"Milletlerin benliğini yok etmeye çalışıyorlar"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da terör saldırısını lanetleyerek, Türkiye'nin Asya ve Avrupa kıtalarında geçiş noktası olduğunu, stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca saldırıların hedefi haline geldiğini, Şehitler Tepesi'ndeki terör saldırısının da ilk olmadığını kaydetti.

Türkiye'yi halkının elinden almak isteyen müstevlilerin sürekli çeşitli nedenlerle taarruz ettiklerini aktaran Turan, "Anadolu'da her hanede bir şehit var. En son 15 Temmuz'da bir işgal hareketi ile taarruz edildi. Haçlı ordularının artık strateji değiştirdiğini görüyoruz. Kendi ordularıyla, kendi üniformalarını giymiş askerleriyle değil, daha çok vekalet verdikleri, milletlerin içerisinde devşirip ürettikleri düşmanları kullanıyorlar. Bunlara, bugün terör örgütü, küresel terör diyoruz. Bu küresel terör örgütleri, kiralandıkları merkezler adına, dünyanın farklı coğrafyalarında istikrarsızlık üretiyorlar. Bunlar terör ve korku yöntemleriyle milletlerin benliğini yok etmeye çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Turan, örgüt isminin farklı olmasının güdülen amacı değiştirmediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Birini kurup, yok ediyorlar, sonra yenisini kuruyorlar. Asıl amaç, burada hücum ettikleri, taarruzda bulundukları coğrafyanın iradesini kırmaktır. Onları korkutarak teslim almak ve kendi politikalarına karşı boyun eğdirmektir. Bölgesel ve küresel politikalarında piyon haline dönüştürmek istiyorlar. Ancak yanlış hesap yapıyorlar. Milletimiz, hiçbir zaman boyun eğmedi. Bu halk, kanını, canını verdi ancak onurunu hiçbir zaman zedelemedi. En aziz bildikleri canlarını toprağa düşürdüler ancak bayrak ve sancaklarını yere düşürmediler."

"Aziz milletimiz, galip gelecek"

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Selami Aykut ise alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının bir önemi olmadığını dile getirdi.

Türkiye ne zaman geleceğiyle ilgili ciddi bir karar alsa arkasından buna benzer saldırıların yapıldığını anlatan Aykut, "PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri, aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır. Ne dolarla ne darbeyle ne de terörle bize diz çöktüremeyecekler. Aziz milletimiz, bu savaştan da galip çıkacaktır. Bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız, korkmayacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Turan İstanbul AK Parti Sivas Politika Güncel Haberler

title