Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanların anısına lokma dağıttı.

İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanların anısına lokma dağıttı.

Tarihi Kemeraltı Esnaf ile Mimar Kemalettin Moda Merkezi derneklerinin üyeleri ve vatandaşlar, Mimar Kemalettin Caddesi'nde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanarak saldırıyı protesto etti.

Protestoda, saldırıda şehit olanların isimleri tek tek okunurken, kalabalık "burada" diyerek karşılık verdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından katılımcılar, çeşitli sloganlar attı.

Konak Müftülüğü vaizi Halil Kara, dualar okuyarak, "Bu millet, Allah'tan başkasından korkmaz lakin biz, bir ölür bin diriliriz. Askerlerimizi öldürseler, sıkılmış yumruk gibi Mehmetçik olur bu millet. Polisimizi öldürseniz, bu milletin her bireyi çevik, her biri kuvvet olur." ifadelerini kullandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Zeki Şeker, İstanbul'daki terör saldırısının Türkiye'nin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik insanlık dışı bir eylem olduğunu söyledi.

Hain terör saldırısını kınadıklarını vurgulayan Şeker, "Bu terör saldırısını planlayan, uygulayan, destekleyen, sevinen tüm vatan hainlerini tekrar lanetliyoruz. Şehit olan tüm emniyet mensuplarına ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabır diliyoruz." dedi.

Protestoya katılan esnaf Turgay Oğuzhan, "Saldırıda şehit olanların kanının yerde kalmayacağını ispat etmek için bütün Türkiye burada. Avrupa teröre destek vermektedir. İkiyüzlü, çıkarcı bir politika izliyorlar. Ama bu millet, bu oyunu bozacaktır." diye konuştu.

Ayşen Gümüş de Avrupa'nın Türkiye üzerinde istediği oyunu oynayamayacağını, kimsenin ülkeyi ezemeyeceğini ve Suriye gibi bölemeyeceğini belirtti.

Sivil toplum kuruluşu üyeleri, terör saldırısında şehit olanlar anısına lokma döktürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Kemeraltı İstanbul Türkiye İzmir Güncel Haberler

title