Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, terörü şiddetle ve nefretle kınadıklarını belirterek, "CHP olarak teröre karşı verilecek bütün mücadelede iktidarın yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, terörü şiddetle ve nefretle kınadıklarını belirterek, "CHP olarak teröre karşı verilecek bütün mücadelede iktidarın yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum. Artık bu ülkenin birliğini ve beraberliğini birlikte sağlama dönemi gelmiştir." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, teröre karşı "sessiz yürüyüş" düzenledi. CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup partili, Beşiktaş'tan Dolmabahçe istikametine yürüyüşe geçti.

Ellerinde Türk bayrakları ve "Teröre alışmayacağız" dövizleri taşıyan grup, saldırının gerçekleştiği yere slogan atmadan sessizce yürüdü.

Saldırının olduğu yere gelen CHP'liler ile başka bir grup arasında tartışma yaşandı. Grubun, ses sistemini taşıyan araca saldırmasına CHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı üyelerinin tepki göstermesi üzerine, çevik kuvvet ekipleri olaya müdahale ederek, grupları sakinleştirdi ve aralarına güvenlik şeridi çekti.

Daha sonra CHP'li grup, saldırının gerçekleştiği noktaya şehit olan 38 kişi için aynı sayıda karanfil bıraktı.

Burada açıklama yapan CHP İl Başkanı Canpolat, terörü şiddetle lanetlediklerini söyleyerek, "Bu toplumu öldürmelere alıştırmaya çalışan, ister içeriden ister dışarıdan, her türlü terörü ve terör örgütünü kınıyoruz." diye konuştu.

Terör örgütlerinin, Türkiye'yi kaosa sürüklemek için çaba içerisine girdiğini dile getiren Canpolat, "Teröre alışmayacağız. Teröre karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesten önce hem ülkemize hem vatanımıza sahip çıkacağız, sonuna kadar her türlü katil teröre karşı mücadele vereceğiz. Bu nereden gelirse gelsin, kim beslerse beslesin, hepsinin karşısında olacağız." ifadelerini kullandı.

Bugün, Mevlid Kandili olduğuna işaret eden Canpolat, bu vesileyle yurttaşları teröre karşı durmaya çağırdı.

Hazreti Peygamberin hoş görüsü doğrultusunda, Türkiye'nin bir kez daha bir arada olmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Canpolat, "Her türlü terörü kınıyoruz. Şehit olan 38 vatandaşımız ve yüzlerce yaralımız için içimiz kan ağlıyor. İktidar terörle ilgili hangi mücadeleyi yaparsa, CHP olarak teröre karşı verilecek bütün mücadelede iktidarın yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum. Ama teröre karşı... Kişisel polemiklere, kişisel çıkarlara, günlük çıkarlarla ve parti çıkarlarıyla bu ülkeyi heba etmeyelim. Artık bu ülkenin birliğini ve beraberliğini birlikte sağlama dönemi gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, eski CHP Milletvekili Umut Oran, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın ve ilçe başkanlarının da katıldığı yürüyüş, açıklamanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İstanbul Politika Güncel Haberler

title