Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Rumelili Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Erol Kılıkçıer ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, İstanbul'daki terör saldırılarını lanetledi.

Rumelili Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Erol Kılıkçıer ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, İstanbul'daki terör saldırılarını lanetledi.

Kılıkçıer, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemdeki terör saldırılarının ülkedeki birlik ve beraberliği bozmayı amaçladığını ifade etti.

İstanbul'da dün gece düzenlenen saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Kılıkçıer, şunları kaydetti:

"Bizler ülkesini seven vatanseverler olarak bu tarz saldırıların amacına ulaşamayacağının ve birlikteliğimizi bozamayacağının bilincindeyiz. Yurt içi veya dışı, kaynağı ne olursa olsun terörü ve terörü destekleyenleri lanetliyor ve kınıyoruz. Tüm saldırılara inat ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Beklentimiz toplumun tüm kesimlerinden de aynı şekilde bir hareket başlamasıdır. Ülkemizde birliğe ve bütünlüğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır."

ASGD

ASGD Genel Başkanı Erdoğan, terörün acımasız yüzünü dün akşam da İstanbul'da gösterdiğini belirtti.

Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimiz bu büyük acıyı da kalbine gömecek, güzel ülkemiz acımasız terörün hain emellerine asla teslim olmayacaktır. Uluslararası güçlerden aldıkları destekle ülkemize ve milletimize saldıran terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun emelleri ortaktır. Halkı birbirine düşürmek, kin ve nefret tohumları ekmek, kanlı bir iç savaşa sürükleyerek Türkiye'yi paramparça etmektir. Oynanan büyük oyun budur ve bu oyun, Ortadoğu'daki acımasız paylaşım savaşının bir parçasıdır. Karşımızdaki terör ittifakı, bu kez masum bir futbol karşılaşmasını seçmiş, yalnızca bir spor müsabakası keyfi yaşamaktan başka düşüncesi olmayan futbolseverlerimizi hedef almıştır. Belli ki polis bariyerleri aşılamamış, hain eylem Beşiktaş ve Bursaspor taraftarlarının Vodafone Arena'dan sadece dakikalar önce ayrıldıktan sonra meydana gelmiştir. Çok daha fazla insanımızın canına kıymayı hedeflediği açık olan İstanbul'daki hain terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

title