Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile Lübnanlı belediye başkanları, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri andı.

Kılıç ile Maltepe Belediyesinin davetlisi olarak İstanbul'a gelen Danniya Belediyeler Birliği Başkanı Muhammed Saadiya, Mrah Sijrej Belediye Başkanı Abdulfettah Allam, Bekhoun Belediye Başkanı Ziyad Cemal ve Bikaa Safrin Belediye Başkanı Ali Sabra, terör saldırısının gerçekleştirildiği Ortaköy'deki eğlence mekanının önüne çelenk bıraktı.

Ali Kılıç, yaptığı açıklamada, saldırıda yeni yılı Türkiye'de kutlamak isteyen çok sayıda yabancı misafirin de öldürüldüğünü dile getirdi.

Son yıllarda dünyanın her tarafında ve bölgesinde terör saldırılarının her geçen gün daha da artığını belirten Kılıç, "Son 2 yıldır ülkemizi kasıp kavuran terör saldırılarına karşı her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tavır alması, turizme vurulmak istenen bu darbeye karşı Türk toplumu olarak topyekun bir ayaklanma ve dayanışma içerisinde olmamız gerektiğinden yola çıkarak, değerli meslektaşlarımızı Lübnan'dan buraya davet ettik. Teröre karşı dayanışma içerisinde olduğumuzu ve yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğilmek üzere burada olduğumuzu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Kılıç, 24 Ocak'ın şehit emniyet müdürü Gaffar Okan'ın ve gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun katledilişinin, eski bakanlardan İsmail Cem'in de ölümünün yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Bütün bu değerlerimizin ve şehitlerimizin anısı önünde saygıyla bir kez daha eğiliyorum." dedi.

Danniya Belediyeler Birliği Başkanı Muhammed Saadiya da Lübnan adına, terör eylemlerine karşı Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirtmek üzere geldiklerini vurgulayarak, "Terör saldırısında hayatını kaybeden bütün kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Lübnan'ın terörle mücadele konusunda çok fazla tecrübesi olduğu için, bunun ne olduğunu biliyoruz. Her zaman terörle mücadele konusunda Türk kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olacağımızı belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Anma töreninin ardından Maltepe Belediyesi ile Lübnan belediyeleri arasında "kardeşlik anlaşması" imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Kılıç İstanbul Lübnan Politika Haberler

title