Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vezneciler'de terör saldırısının olduğu bölgede çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Turizm açısından ilk intihar saldırısından sonra yavaş yavaş işler yoluna girmişken, otelcilerimiz, ticaret yapan esnafımız, iş erbabımız açısından unutulmaya yüz tutmuşken yeniden böyle bir saldırının Tarihi Yarımadada, Fatih'te, İstanbul'un kalbinde olması bizi derinden üzmüştür.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vezneciler'de terör saldırısının olduğu bölgede çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Turizm açısından ilk intihar saldırısından sonra yavaş yavaş işler yoluna girmişken, otelcilerimiz, ticaret yapan esnafımız, iş erbabımız açısından unutulmaya yüz tutmuşken yeniden böyle bir saldırının Tarihi Yarımadada, Fatih'te, İstanbul'un kalbinde olması bizi derinden üzmüştür." dedi.

Saldırının ardından, Şehzade Camisi ile Damat İbrahim Paşa Medresesi'nde incelemelerde bulunan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda şehit olan siviller ve polislere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifalar diledi.

Olay yerindeki incelemelerin sürdüğünü dile getiren Demir, belediye ekiplerinin de hasar tespit çalışmalarına başladığını söyledi.

Mağdur esnafla ilgili çalışmaların da sürdüğünü aktaran Demir, "Bombalı araç, Celal Ağa Konağı Oteli'nin önüne park etmiş görünüyor. Otel de 2 yıl 10 aydır mühürlü. Bu asla istemediğimiz bir durum ama otel açık olsaydı, daha büyük bir katliam yaşanacaktı." diye konuştu.

Saldırının ramazan ayının ikinci gününde olmasının üzücü olduğunu ifade eden Demir, "Paylaşmanın, kardeşliğin fedakarlığın zirvede olduğu, insanların kendi nefsinin muhasebelerini yaptığı bir dönemde böylesine bir katliamın olması bizi derinden üzmüştür." değerlendirmesini yaptı.

Cami ve medresedeki durum

Mustafa Demir, çalışmaların tamamlanmasının ardından yarın sabah her şeyin normale döneceğini belirterek, Şehzade Camisi ile Damat İbrahim Paşa Medresesi'ndeki hasara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Camide, kıble tarafında büyük pencereler var, hem önde ve hem dış tarafında camlar var. İç tarafta vitraylardan oluşan camlardan kırılanlar ve dökülenler var. Vakıflar Bölge Müdürümüz oradaydı. Çalışmalar başlatılıp temizlik yapıldı. Yarın itibarıyla yeniden en azından caminin pencere restorasyonu devam edecek. Yanı başında yine Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Medresesi var. O da bir taraftan restorasyonu bitmek üzereydi. Restorasyon biten medrese odalarının pencerelerinde ve kapılarında hasar var. Çerçeveleri ve pervazlarıyla yerlerinden sökülmüşler. Çalışmalar devam ediyor. Turizm açısından ilk intihar saldırısından sonra yavaş yavaş işler yoluna girmişken, otelcilerimiz, ticaret yapan esnafımız, iş erbabımız açısından unutulmaya yüz tutmuşken, yeniden böyle bir saldırının Tarihi Yarımadada, Fatih'te, İstanbul'un kalbinde olması bizi derinden üzmüştür. Turizm sadece İstanbul ve Fatih için değil ülke açısından önemli. Bunda da ciddi bir kasıt olduğunu düşünüyorum."

"Ekstra önlemler alınacak mı?" sorusu üzerine Demir, bu bölgede yapılan çalışmalarda zaten hassasiyetle davranıldığını belirterek, "Yeterince önlem olduğunu biliyoruz. Muhtemelen daha değişik tedbirler olacaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Demir İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
title