Haberler

İstanbul'daki Parklarda Lale Zamanı

İstanbul'daki birçok parka, kentin simgelerinden biri olan milyonlarca lale fidesi dikildi.

İstanbul'daki birçok parka, kentin simgelerinden biri olan milyonlarca lale fidesi dikildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait sahil kesimindeki parkların yanı sıra sosyal tesislerin bulunduğu alanlarda 2 ay öncesinden başlayan çalışmalar birçok noktada hızlandırıldı. 'İstanbul, lalesiyle buluşuyor' sloganı ile 2005 yılında başlatılan 'İstanbul Lale Festivali'nin bu yılki programı ile ilgili henüz açıklama yapılmamasına karşılık Emirgan Korusu ve Göztepe 60'ıncı Yıl Parkı'nda bulunan satış noktalarında lale fidelerinin satışa sunulacağı ifade edildi. Avrupa yakasında Avcılar'dan Eminönü'ne kadar uzanan sahil yolunda İBB ekiplerinin temizlik ve çim ekme, biçme çalışmalarının yanı sıra farklı çiçek ve bitkilerle yaptıkları motifler ilgi çekti.

Florya İBB Tesisleri'ne bembeyaz yeni banklar yerleştirilirken, buradaki mini şelaleli havuz yeniden düzenlendi. Mini arabası ile getirdiği 3 yaşındaki oğlu Mehmet'e buradaki trafik levha ve ışıkları ile hizmet veren parkta trafik eğitimi veren Sevinç Trank, "Park gerçekten çok güzel olmuş. Oğlumla hem dolaştık hem de trafik kurallarını uygulamalı öğrettik" dedi.

ALBÜM FOTOĞRAFÇILARININ GÖZDESİ

Ziyaretçilerin bol bol selfie yaptığı tesislerdeki parka nişan veya nikah öncesi gelerek buradaki doğal ortamda albüm fotoğrafları çektiren çiftlere de sık rastlanıyor. Nikahlarını kısa süre önce kıydıklarını belirten Mustafa-Betül Çıplak çifti, düğün fotoğrafçısına poz verirken, yaz aylarında düğün yapacaklarını söyledi.

İBB, geçen yıl Gülhane Parkı'na 1 milyon 379 bin, Emirgan Korusu'na 2 milyon 800 bin, Yıldız Korusu'na 730 bin, Beykoz Korusu'na 92 bin, Göztepe 60. Yıl Parkı'na 1 milyon 187 bin, Büyük Çamlıca Korusu'na 524 bin, Küçük Çamlıca Korusu'na 571 bin, Fethipaşa Korusu'na 284 bin, Hıdiv Çubuklu Korusu'na 294 bin 200 lale dikmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Emirgan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title