Haberler

İstanbul'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 77'si tutuklu 204 sanık hakkında açılan davada, sanık avukatları yargılamanın durdurulmasını talep etti.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 77'si tutuklu 204 sanık hakkında açılan davada, sanıkları avukatları yargılamanın durdurulmasını talep etti.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, kısa bir aranın ardından seyirciler alınmadan devam edildi.

Mahkeme Başkanı Kazım Kahyaoğlu, söz hakkının kötüye kullanılmasına ve propaganda yapılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Sadece taleplerle ilgili kısımları dinleyeceğiz" dedi.

Bunun üzerine tutuklu sanık Nihat Oğraş, "Tartışılan konular var. Özgür irademizle özel yetkili mahkemelerde yargılanmayı kabul etmeyeceğimizi deklare edeceğiz. Normal mahkemelerde savunma yapmaya hazırız" diye konuştu.

Söz alan tüm sanıkların avukatı Ercan Kanar, depremin büyüğünün hukuk arenasında yaşandığını savunarak, "hukuk tarihinin kara sayfası" olan özel yetkili mahkemelerin ve terörle mücadele yasasının kaldırılmaya hazırlandığının açıklandığını söyledi.

Kanar, "Devlet güvenlik mahkemeleri gitti, ismi değişti, özel yetkili mahkemeler geldi. Bu mahkemelerde özde değişen bir şey yok. Madem özel yetkili mahkemeler hukuk mezarlığına gömülüyor, ısrarda fayda yok. Sanıkların tutukluluk haline son verilmesi dışında vereceğiniz her karar kuşkulu olur. Özel yetkili mahkemelerin geldiği aşamayı, yasal düzenleme tartışmalarını dikkate alarak, mahkemenin faaliyetini durdurun. Kurgulamaya dayanan bu tutsaklık durumuna son verin" diye konuştu.

Daha sonra söz alan tüm sanıkların avukatı Baran Doğan da mahkemenin insani bir karar vermesi gerektiğini belirterek, mahkemenin yargılamadan çekilmesi ve davayı bırakmasını talep etti.

Söz alan tüm sanıkların avukatı Fırat Epözdemir ise yargıya yönelik suçlamaların olduğunu dile getirerek, "Paralel yapıların, çeteleşmenin olduğu söyleniyor. Böyle bir isnat varsa bile mahkeme heyeti bu yargılamadan çekilmelidir. Ben mahkeme başkanın yerinde olsaydım bir dakika bile o koltukta oturmazdım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Kazım Kahyaoğlu, "Burayı itham etmeye gelmişsiniz. Avukatlara söz hakkı vermeyeceğim" diyerek, avukatların mikrofonunu kapatıp, Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık'tan taleplerle ilgili görüşünü istedi.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, avukatların yargılamanın durdurulması talebini usul ve yasaya uygun olmadığı gerekçesiyle reddedilmesini istedi.

Bu sırada avukatlar ve sanıklar, mahkeme heyetinin kendilerine tavrını protesto etmek amacıyla alkış tuttu.

Kahyaoğlu, duruşma salonundan avukatları ve sanıkları çıkararak ara karar vereceğini söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Işık İstanbul Silivri Kck Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title