Haberler

İstanbul'da KCK Davasının 65. Duruşması Başladı

Güncelleme:

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 83'ü tutuklu 204 sanık hakkında açılan davanın 65. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı ile yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Cihan Deniz Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu, 71 tutuklu sanık ile 4 tutuksuz sanık katıldı.

Adalet Komisyonu listesinden seçilen 1 Kürtçe tercümanı da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada Kürtçe olarak savunma yapan tutuklu sanık Talat Aydın,  2012 yılında Mersin'de gözaltına alındığını, 4 günlük gözaltı süresinden sonra tutuklandığını, daha sonra hakkında dava açıldığını, bu davanın da legal ve demokratik Kürt siyasetine karşı açıldığını söyledi.

Sanık Aydın, "KCK" davasıyla birlikte 200'e yakın insanın tutuklandığını, bu kişiler hakkında şiddet içeren herhangi bir materyal bulunmadığını ifade ederek, "Tutuklanan insanlar legal, demokratik alanda çalışmalar yapan, seçilmiş kişilerdi. Yakalanıp tutuklanmaları için de bazı delillere ihtiyaç vardı. Bu dosya istek üzerine hayali olarak hazırlanmıştır ve bu yüzden de çelişkilerle doludur. Bu dosya iki kişinin ifadesi üzerine kurulmuştur. Bu ifadeler dışında somut herhangi bir delil yoktur" dedi.

Duruşma, Aydın'ın savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Avcı Talat Aydın İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title