Haberler

İstanbul'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 91'i tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 59. duruşması başladı

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 91'i tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 59. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı'nın da aralarında bulunduğu 82 tutuklu sanık katıldı.

Aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da oludğu 7 tutuksuz sanık ile Adalet Komisyonu listesinden seçilen 1 Kürtçe tercüman da duruşma salonunda hazır bulundu.

Dünya Yazarlar Birliği (PEN) Norveç Başkanı William Nygaard ile PEN Türkiye Merkezi Başkanı Tarık Günersel de izleyici olarak duruşmaya katıldı.

Kürtçe tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık İhsan Yilez, 4 Ekim 2011'de polislerin evini basıp arama yaptıklarını, daha sonra ise gözaltına alınarak cezaevine gönderildiğini söyledi.

Yilez, 2 yılı aşkın bir süredir cezaevinde tutulduğunu, tutuklanmasına neden olarak gösterilen delillerde de kendisine ait olmayan seçim değerlendirme yazılarının yer aldığını belirtti.

Kendi bölgelerinde bir milletvekili için seçim bürosu açtıklarını, BDP'nin de legal bir parti olduğunu ve bu bağımsız adayı desteklediğini anlatan Yilez, "Seçim çalışmalarına katılanların telefon numaraları ve seçim bürosunun gelir ve giderlerinin yer aldığı kağıtlar vardı. Seçim bürosunda ben de seçim çalışmalarına katılıyordum. Seçimden sonra büro kapatıldı. Ben o seçim bürosunda bulunan evrakları, broşürleri, bildirileri evime götürdüm. Arama yapıldığı sırada bu seçim değerlendirilmesi yapılan kağıt, evimdeki materyaller arasında bulundu, bana ait değildir" diye konuştu.

Yilez, okula gitmediği için okuma yazmayı çok iyi bilmediğini dile getirerek, gözaltına alındığı dönemde tutulan tutanağın polisler tarafından kendisine okutulduğunu söyledi.

Okuma yazması az olan bir kişinin de söz konusu seçim değerlendirmesini yazmasının doğal olmayacağını belirten Yilez, yazıların kendisine ait olmadığını, isnat edilen suçlamarı kabul etmediğini kaydetti.

Duruşma, Yilez'in savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Avcı İstanbul Silivri Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title