Haberler

İstanbul'daki Güreş Şöleni Yarın Başlayacak

Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvası yarın İstanbul'da başlayacak.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda iki gün sürecek turnuvada, Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Türkmenistan, Belarus, Gürcistan, Ermenistan, Tunus, Norveç, ABD, Estonya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Arjantin'den yaklaşık 300 sporcu mücadele edecek.

Türkiye'den 70 sporcunun madalya için mindere çıkacağı, ayrıca geçen yılki organizasyonlarda dereceye giren 20'ye yakın Türk güreşçinin de turnuvaya davet edildiği bildirildi.

Turnuva, 31 Ocak Pazar günü sona erecek.

Aydın: "2016 önemli bir yıl"

Organizasyon öncesinde Gönen Otel'de, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Türk Milli Takımı Antrenörü Salih Bora, milli güreşçiler Selçuk Çebi ve Rıza Kayaalp'in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Musa Aydın, organizasyona 13 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılacağını belirterek, amaçlarının 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda başarı olduğunu ve bu tür turnuvaların bunun için iyi bir hazırlık dönemi özelliği taşıdığını dile getirdi.

Hedeflerinin 6 sıkletin hepsinde olimpiyatlarda yer almak olduğunu vurgulayan Aydın, "2016 çok önemli bir yıl, olimpiyat var. Hedefimiz turnuvalar değil ama hazırlık bakımından büyük önem arz ediyor" dedi.

Turnuvalarda olimpiyatlara gidecek sporcuların seçimini de yapacaklarını kaydeden Musa Aydın, "Hem de sporcularımıza uluslararası deneyim kazandıracağız. Macaristan'da bir turnuva olacak. Daha sonra Letonya'da Avrupa Şampiyonası var. Nisan ayının ikinci ve üçüncü haftalarında da olimpiyat elemesi yapılacak. Olimpiyatlara katılmaktan ziyade ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Daha doğrusu altın madalya kazanmayı arzuluyoruz. Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi ile altın madalya kazanacağımıza inanıyoruz. Diğer sporcularımızın da büyük hedefleri var" ifadelerini kullandı.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Antrenörü Salih Bora ise güreşte altyapısı bulunan bir ülke olduklarını belirterek, "Bu turnuvalar bizim için önemli. Sonrasında Avrupa Şampiyonası ve eleme maçları olacak. Planımız, programımız her şey hazır. Bu turnuvanın sonunda büyük ölçüde Avrupa Şampiyonası kadromuz hazır olacak. Çok yönlü düşünmek zorundayız" diye konuştu.

Sporcuların görüşleri

Turnuvada mücadele edecek güreşçilerden Selçuk Çebi, hedeflerinin olimpiyatlarda madalya almak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Grekoromende fire vermeden olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. Olimpiyatların lokomotifi güreştir ve aynı şekilde devam edecek. Bu bizim üzerimizde hem ağırlık yapıyor hem öz güven getiriyor. Bu sorumluluğu iyi biliyoruz. Çalışmalarımız en iyi şekilde devam ediyor."

Rıza Kayaalp ise elde ettikleri başarılara rağmen hedeflerinin henüz bitmediğini ifade ederek, "Önümüzde sporcuların tek hayali olan olimpiyat var. Bu turnuvalar da bizim için alıştırma olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Hamit Kaplan Rıza Kayaalp Musa Aydın İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title