Haberler

İstanbul'daki Darbe Girişimi Tutuklamalarında Son Durum

İstanbul cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada savcılıkça ifadeleri tamamlanarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında general, amiral, askeri hakim, askeri savcı, subay, astsubay, uzman çavuş, er, asker öğrenci, polis ve özel güvenliğin de aralarında bulunduğu 1855 kişi tutuklandı.

İstanbul cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada savcılıkça ifadeleri tamamlanarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında general, amiral, askeri hakim, askeri savcı, subay, astsubay, uzman çavuş, er, asker öğrenci, polis ve özel güvenliğin de aralarında bulunduğu 1855 kişi tutuklandı.

ağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda mahkemeye sevk edilen 1855 kişi "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak " suçlarından tutuklandı.

179 KİŞİNİN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

311 kişi adli kontol hükümleri uygulanarak serbest bırakılırken, 276 kişi ise mahkemeden direkt serbest bırakıldı. 179 kişinin adliyeye sevki beklenirken olaylara karıştığı belirlenen 2 askerin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Bu arada savcılıkça 49 kişinin serbest bırakılmasına itirazda bulunuldu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title