Haberler

İstanbul'daki Dadaşlar, Erzurum'a Yatırım Hamlesi Başlatıyor

Erzurum adına önemli faaliyetler gerçekleştirerek adından sıkça söz ettiren Maltepe'deki Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı şimdide Erzurum'un ekonomik açıdan kalkınması için yatırım hamlesi başlatıyor.

Vakıf Başkanı Suha Dengizek'in İstanbul'daki çalışmalar hakkında ısrarla üzerinde durduğu cami projesinin yanı sıra, Erzurum'u ekonomik açıdan kalkındırmak amacıyla yeni bir projeye start verildi.

Erzurum bölgesine hangi yatırımların yapılabileceği, hangi oranlarda hibe teşviklerin verilebildiği, neleri kapsadığı, nasıl gerçekleştirileceği konusunda girişimcileri bilgilendirmek ve yardımcı olmak adına vakıf bünyesinde özel bir birim komisyon kuruldu. Erzurum Bölge Yatırım Proje Girişim Komisyonu Vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri Gençlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar Başkanlığında Sosyal Güvenlik Uzmanı Kasım Karakaş, Gazeteci Kenan Gülerci ve Hasan Koç'un yanı sıra yatırımlar ve teşvikler konusunda uzman bir teknik heyet ile çalışmalarını yürütecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar, "Bu çalışma gurubu, Erzurum'un kalkınması için sağlanan yatırımların % 90'lara varan hibe teşviklerin neleri kapsadığı, nasıl olacağı ve bunların nasıl projelendirileceği hakkında çalışmalar yaparak, tüm girişimcileri özellikle gençleri cesaretlendirmek adına yol gösterici bir ekip çalışması sağlayacak.

Amaç, İstanbul'daki sermaye ve iş dünyasının tecrübesi ve potansiyelini Erzurum'a kazandırmak. İstanbul'a yerleşmiş ve burada bir çok işkolu oluşturmuş ya da Erzurum'da iş yapmaya niyetli hemşerilerimizin, yatırımcıların bu konuya dikkatlerini çekmek adına, Erzurum'a iş sahası oluşturmak için Maltepe'deki Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, vakıflar dernekler üstü bir faaliyete öncülük etmektedir. Önümüzdeki hafta vakıfta bu konularla alakalı uzmanlar seminer verecektir.

Erzurum'un kalkınması açısından çok önemsediğimiz bu çalışmada, Erzurum Milletvekilimiz Sayın Zehra Taşkesenlioğlu'nun da Kalkınma Bakanlığının ilgili birimleriyle yürüttüğü özverili gayretlerinin bu çalışmaya ciddi katkılar sağladığını belirtmek isterim.

Konuya ilgi duyanların fikri olan teşebbüs ve girişimcileri bir an önce bilgilenmeye yardımlaşmaya ve harekete geçmek için 01 Aralık Perşembe akşam saat 19: 00'da Maltepe Erzurumlular Vakfı'na bekliyoruz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Maltepe Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title