Haberler

İstanbul'daki Camilerde Şehitler İçin Kur'an-ı Kerim Okundu

İstanbul'daki camilerde darbe girişimi esnasında şehit düşen asker, polis ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Alınan bilgiye göre İstanbul Müftülüğü, şehir genelindeki camilerde, cuma namazı öncesi şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması talimatı verdi.

Kur'an tilavetinin ardından vatanın ve milletin birliği için dua edildi.

Cuma hutbesinde ise şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz gecesi millet olarak tarihimizin en zor, en uzun ve karanlık gecelerinden birini yaşadık. Yüce Rabbimiz, bütün unsurlarıyla milletimize kenetlenmeyi nasip etti ve milletimiz emanetine sahip çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu en büyük nimetlerden biridir. Hamd olsun! Bu büyük nimet sayesinde ateş çukuruna yuvarlanmaktan ve karanlığa gömülmekten kurtulduk. Bu acı tecrübe bize şunu gösterdi: Hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz. Bu hain saldırılar bize şunu öğretti: Şerefli milletimizi sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenler, rezil ve zelil olmaya mahkumdur. Kim mazlumun, mağdurun, muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk'ın kudret, rahmet ve inayeti de onun yanındadır."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title