Haberler

İstanbul'daki ABD Askerlerine Yönelik Eylem

Fatih'te iki ABD askerinin başına çuval geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınarak serbest bırakılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 kişinin, 1 yıl 8 aydan 10 yıl 6 aya kadar cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Fatih'te iki ABD askerinin başına çuval geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınarak serbest bırakılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 kişinin, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" "mala zarar verme", "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından 1 yıl 8 aydan 10 yıl 6 aya kadar cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Eminönü'nde 2 ABD askerinin başına çuval geçirmesiyle ilgili gözaltına alınan ve sevk edildikleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca serbest bırakılan TGB üyesi 13 şüpheliye ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral, TGB'nin Başkanı Çağdaş Cengiz'in de aralarında bulunduğu 13 şüphelinin, "toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan 9 ay ile 4,5 yıl, "basit yaralama" suçundan 4 ay 1 yıl, "hakaret" suçundan 3 ay 2 yıl ve "mala zarar verme" suçundan da 4 ay 3 yıl olmak üzere toplam 1 yıl 8 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Amerikalı askerler şikayetçi oldu

Hazırlanan 5 sayfalık iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayından geçtikten sonra Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, 15 gün içinde iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.

Öte yandan, şüpheliler tarafından başına çuval geçirilmeye çalışılan Amerikalı askerler  Marc A.  ile Hanry F'nın, olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdikleri ve şüphelilerden şikayetçi oldukları da öğrenildi. Savcılıkça hazırlanan iddianameye, askerlerin ifadesi de konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, bir grubun, Sarayburnu'na yanaşan askeri gemiden ayrılarak Eminönü'ne giden 2 Amerikan askerinin başına çuval geçirmeye çalıştıklarına ilişkin görüntülerin bazı internet sitelerinde yer alması üzerine çalışma başlatmış, olayla ilgili Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olduğu belirtilen 12 kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan şüpheliler, 13 Kasım'da sevk edildikleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerine başvurulmasının ardından serbest bırakılmıştı. Bu şüphelilerin yanı sıra başka bir şüpheli de olaylara karıştığının belirlenmesi sonucu soruşturmaya dahil edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye Gençlik Birliği Eminönü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title