Haberler

İstanbul'da Yaşanan Kazalar Avrupa Ortalamasını Geçti

Bir radyo programına konuk olan Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, İstanbul’un trafiği ile ilgili çarpıcı istatistikler paylaştı.

Bir radyo programına konuk olan Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, İstanbul'un trafiği ile ilgili çarpıcı istatistikler paylaştı. İstanbul'da gerçekleşen kaza sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Alper, 2014 yılı verilerine göre İstanbul'da gerçekleşen ölümlü kazaların sayısı Avrupa ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper'in verdiği istatistikler, İstanbul trafiğinin durumunu açıkça gözler önüne seriyor. Alper'in verdiği bilgilere göre İstanbul'da meydana gelen kazaların sayısı her geçen yıl artıyor.

48 BİN 725 KAZA 190 ÖLÜ 21 BİN 694 YARALI

Açıklamalarında istatistiğin önemine dikkat çeken Metin Alper, "İstanbul'da geçen yıl 48 bin 725 kaza meydana geldi, maalesef 190 vatandaşımız hayatını kaybetti, 21 bin 694 vatandaşımız ise yaralandı. Üzücü bir detayı paylaşmak isterim, bizim trafik istatistiklerimizde ölüm olayları sadece asfaltta hayatını kaybedenler için geçerli oluyor. Bu bahsettiğim 21 bin 694 yaralı, bunların birçoğu da ağır yaralı hastaneye kaldırılsa, bunların hastanelerde hayatlarını kaybetmeleri anında, ölüm olayları o 190 kişinin içine girmiyor, aslına bakarsanız çok daha fazla. Bu 21 bin 694 yaralının en az yüzde 10-15'inin de hayatını kaybettiğini düşünürsek ölüm sayısı İstanbul'da bin 500 ve 2 bini bulmuş oluyor ki bu sayı bir yılda Avrupa ortalamasına göre çok fazla" dedi.

Trafiğin 4 unsurunun başta altyapı, mühendislik, eğitim ve denetim olduğunu vurgulayan Metin Alper "Bunların 4'ü de bir potada erimediği sürece bu sorunlar mutlaka devam edecektir. Bu unsurların hepsinin uyumlu bir şekilde ilerlemesi gerekiyor. Biz denetim noktasında 3 milyona yakın cezai işlem uygulamışız" diye konuştu.

OKULLAR AÇILDI, SERVİSLER YOLA ÇIKTI

Okulların açılması ile okul servisleri de yeniden İstanbul trafiğinde boy göstermeye başlamasını da değerlendiren Alper, "İstanbul genelinde 2014 yılında toplam 15 bin servis aracını kontrol ettik. Bu araçlardan 2 bin 600 tanesine cezai işlem uygulanırken 500 tanesinin de trafikten men edildi. Ayrıca kontrollerde birçok aracın muayenelerinin de eksik olduğunu tespit ettik. Servis sürücülerini yaptıkları iş dolayısı ile de dikkatli olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

FAHRİ MÜFETTİŞLER 2014 YILINDA 40 BİN CEZA YAZDI

'Yönetmelik hükümlerine göre bir ildeki tescilli araç sayısının binde ikisi kadar fahri trafik müfettişi görevlendirmesi gerekmekte' diyen Alper sözlerine şöyle devam etti:

"Bu fahri müfettişlere yılda en az 2 defa eğitim verilmek sureti ile denetim kapasitesinin arttırılması, denetim etkinliğinin sağlanması, kural ihlallerinde yakalanma ihtimallerinin arttırılması, toplumda trafik kurallarına uymak konusunda algının maksimum düzeye ulaştırılması hedeflenmektedir. Yani fahri müfettişlik, polisin haricinde bir denetim mekanizması. Adı üzerinde fahri olarak görev yapan 3 bin 546 tane İstanbul genelinde şu an itibari ile ki bu hedeflenen sayının yarısı normal şartlarda. Bunun 7 binin üzerinde olması lazım. 2014 yılında biz bir toplantı yaptık fahri müfettişler ile bir durum toplantısı. Yaptığımız değerlendirmede aslında beklenen performansın altında olduğumuzu gördük ve daha sık toplantılar gerçekleştirmeyi kararlaştırdık. 3 bin 546 tane fahri müfettişimiz toplamda İstanbul genelinde 2014 yılında 40 bin tane ceza yazmışlar. Bunların da başında kırmızı ışık ihlali, yine emniyet şeridi ve emniyet kemeri olmak üzere ihlallerden dolayı cezaları yazmışlar."

EMNİYET ŞERİDİ İHLALLERİ

Trafikte yaka kameralı sistem başladığını vurgulayan Alper, "Ekip otolarımızın çoğunda kamera var. İstanbul genelinde 335 noktada toplam 592 kamera ihlalleri tespit ediyor, kırmızı ışık ve emniyet şeridi başta olmak üzere. Ekip otoları görüyor vatandaşlarımız, neden o an ceza uygulamıyor diyebilir, o an acil bir göreve gidiyor olabilir ama o aracın plakası alınıyor ve işlem uygulanıyor" dedi.

İhlallere karşı cezaların kesilmesine rağmen başta emniyet şeridi olmak üzere ihlaller yoğun olarak devam ettiğinin altını çizen Alper, "Cezaların daha yüksek olmasının caydırıcı olacaktır. Sürücüler 'Çok acil işim var, nedir cezası 88 lira, veririm' düşüncesi ile hareket ediyorlar. Sadece ceza değil, ruhsata bir puan uygulanabilir, araç belli bir süre trafikten men bile edilebilir. Biz burada kural ihlali yapanları değil de kuralları ihlal etmeyenleri korumak zorundayız" ifadelerine yer verdi.

EK ŞERİT UYGULAMASI

Ek şerit uygulaması konusunda da açıklamalarda bulunan Alper, "Bu konuda büyük bir adım atmayı planlıyoruz. Çalışmamız ek şeridin tamamen kaldırılmasına yönelik olacak. Önümüzdeki aylarda bu konuyu UKOME'de gündeme getireceğiz. Neredeyse 20 sene önce başlamış bu uygulamanın günümüzde geçerliliğinin yok" dedi

"ŞARJ, SU SATILIYOR TAMAM DA TRAFİKTE OK SATAN GÖRDÜM"

Yollarda tehlikeli durumlara neden olan seyyar satıcıların da trafikte sorun oluşturduğunu belirten Alper, bu durumlarda müdahale edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu konu ile ilgili Zabıta Daire Başkanı çok değerli çalışmalar yapıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, küçük yaşta çocukların çalıştırılması yönünden, Maliye Bakanlığı kayıt dışı bir ekonomi söz konusu olması açısından Emniyet Müdürlüğü, Zabıta Teşkilatı tüm ilgili birimler bu konuyla ilgileniyor. Bizim yapabileceğimiz ise en fazla o bölgeden çıkarıp uyarabilmek. Bu da kalıcı olmaz, sonrasında yine gelir oraya. Ancak bahsi geçen kurumlarla detaylı bir çalışma yapılabilir. Zarar verecek şekilde olan durumlarda hemen bildirilirse müdahale edebiliriz. Sürücülere tavsiyem şu ki; alışveriş yapmasınlar." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Alper İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title