Haberler

    İstanbul'da Susuz Yaz Korkusu

    Güncelleme:

    İstanbul'da geçen yıl mayıs ayında yüzde 86,7'si dolu olan barajların şu anda sadece yüzde 27,7'si dolu.

    Bu sene yağış seviyesinin azaldığı İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı da yüzde 30'un altına düştü. 2013 yılının mayıs ayında yüzde 86,7 oranında dolu olan barajların bu sene yüzde 27,7'si dolu. 

    Geçen sene yüzde 86,76 olan doluluk oranı temmuz ayında yüzde 64,32'ye kadar düşmüştü. Bu sene de su kullanımı ve yağışlar aynı oranda gerçekleşirse, temmuz ayında İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 5'e düşme tehlikesi var. 

    BARAJLARIN DOLULUK ORANI

    İstanbul'a su sağlayan on barajdaki doluluk oranı şöyle:

    Ömerli % 24,2, Terkos % 54.03, Darlık % 24,77, Büyükçekmece % 26,4, Alibey % 27,89, Istrancalar % 23,6, Sazlıdere % 16,65, Kazandere % 16,54, Elmalı % 17,63 ve Pabuçdere % 0,55.

    27 Mayıs itibariyle bu barajlarda toplam 241 milyon 222 bin metreküp su bulunuyor.

    MELEN VE YEŞİLÇAY'IN KULLANIMI ARTTI

    Melen ve Yeşilçay projeleri ile İstanbul'daki olası su problemlerine karşı alternatif yöntemler geliştirildi. Yağışlarda azalma olduğunda İstanbul'a buralardan su transfer ediliyor. Yağıştaki azalma nedeniyle Melen ve Yeşilçay suyunun kullanımında da belirgin artış yaşandı. Melen ve Yeşilçay'dan getirilen toplam su miktarı, 2013 yılında 281 milyon 506 bin metreküpe kadar çıktı. Bu o döneme kadarki en yüksek miktardı.

    2014 yılının ilk 3 ayında İstanbul'a taşınan su miktarı 79 milyon 269 bin metreküpü geride bıraktı. Bu sene, 2007 yılından beri taşınan suyun miktarı, en yüksek seviyeye ulaşabilir.

    "İSTANBUL'U SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ"

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kuraklık devam etse bile kentin içme suyu ihtiyacını karşılamak için alternatif planları olduğunu açıklamıştı. İstanbul'da su kesilmeyeceğini söyleyen Eroğlu'na göre, İstanbul halihazırda günde 2,5 milyon metreküp su tüketiyor. 
     

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Veysel Eroğlu Yeşilçay İstanbul Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500

    Yorumlar (4)

    Hırsıza oy veren Eller kırılsın:

    Hırsıza oy verirsen ele olur bele.... Allah rızkınızı keser rızkınızı.......

    13
    8
    yanıtYanıtla
    cancan@hotmail.com:

    Sen insan değilsin. Dersimde katliam yapan, sivasta otel yakan, okuldan öğrenci kovan, sen bu dili konuşamazsın diyen, sen dinini böyle yaşıyamazsın diyen, cami bombalama planı yapan, 3-5 yaşındaki torununu sigortalı yapanlara mı oy verelim.Atatürk nutukta ben elbiselerimi ödünç alırdım diyor sonra dünya dolusu mal varlığı oluyor o zamanki aldığı maaşa göre imkansız rakamlar biz bu ülkede hırzları iyi tanıyoruz merak etme gardaş

    yanıt0
    yanıt0
    burdurlu:

    ülkemizi hoş olmayan günler bekliyor. ekonomi süper deseler de, esnaf kan ağlıyor. barajlar boş. geçen yıla göre ev, araba fiyatları 0 arttı. Allah sonumuzu hayreylesin.

    14
    2
    yanıtYanıtla
    tecessus:

    Haktan bela gelmez kul azmadıkça, Kula bela gelmez Hak yazmadıkça . Bu ceza başbakana tabii .

    6
    4
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title