Haberler

İstanbul'da Sürücülere Ceza Yağdı

İstanbul'da geçtiğimiz hafta yapılan trafik denetimlerinde sürücülere ceza yağdı. Emniyet Şeridi ihlali, kırmızı ışık ihlali, yasak yere park, araç kullanırken telefonla konuşmak gibi suçlardan toplam 41 bin 827 adet ceza kesildi.

Trafik Denetleme şube müdürlüğü tarafından 07-13 Nisan tarihleri arasında yapılan denetimlerde 7 bin 161 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden ceza kesildi. Karayollarında emniyet şeridi ihlali yapan 6 bin 464 sürücü, aşırı hız yapan 4 bin 51 sürücü, araç kullanırken telefonla konuşan 2 bin 312 sürücü, emniyet kemeri takmayan 2 bin 775 araç sürücüsü yapılan denetimlerde polislerden kurtulmadı. Alkol kontrollerinde ise bir hafta içinde 351 sürücünün direksiyon başına alkollü olarak geçtiği belirlendi. Bu sürücülerin ehliyetlerine 6 ay  ile 2 yıl  arasında değişen sürelerde el konulduğu ve ceza kesildiği öğrenildi. Kask takmayan 113 motosiklet sürücüsüne de cezai işlem uygulandığı belirtildi. Bir haftada kesilen ceza sayısının 41 bin 827 olduğu belirtildi.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü istatistiklerine göre geçtiğimiz hafta İstanbul'da 3 ölümlü kaza meydana geldi. Kazalarda 175 vatandaşında yaralandığı belirtildi.

AA(HE) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Yapılması gerekentroy34t@yahoo.com:

trafikde o kadar çok şehir magandaları var ki bunların ceza almaları için sivil görevli olması lazım telefonla konuşan sık sık şerit değiştiren emniyet kemeri takmayan bunlar için seyir halinde sivil görevli olacak anında yakalayıp ceza kesecek ancak böyle düzelir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title