Haberler

İstanbul'da Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Güncelleme:

İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağış birçok ilçede etkili oldu.

İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan yağıştan dolayı yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Maltepe sahil yolunda kavşaklarda ve yol kenarında biriken su birikintileri araç geçişlerini zorlaştırdı. Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar otobüs duraklarına ve köprü altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Bu arada itfaiye ekipleri Maltepe ilçesinde aldıkları yoğun ihbarları değerlendirerek su tahliyesi yaptı. Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde Yarıcı Sokak üzerinde bir lojmana yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

Avrupa Yakası'nda Sarıyer, Şişli, Kağıthane, Zeytinburnu, Fatih, Beşiktaş, Bayrampaşa, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ilçelerinde kısa süreli şiddetli yağışlar görüldü.

TRAFİK KİLİT

Yağmurun ve haftanın ilk günü olmanın etkisiyle İstanbul'da trafik kilitlendi. Boğaz Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu ve Avrupa geçişleri iki yönlü tıkandı. TEM ve E5'te, bağlantı yollarında uzun araç kuyrukları oluştu. Yaşanan küçük çaplı trafik kazaları ve araç arızaları da trafik kaosunun artmasına neden oldu. Okulların başlamasına çok az bir süre yaşanan bu trafik, İstanbulluları endişelendirdi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun bazı bölgelerinde gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek vatandaşları ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı uyardı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Son değerlendirmelere göre; bugün ülkemizde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Anadolu Yakası), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey kesimleri ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Maltepe Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Aksakal:

Emekliler ve calisanlar, 2500 TL nin altinda kisi basi geliri olanlar, zulum cekmeyin istanbulu terk edin Anadolu nu her sehri sizi kucaklamaya hazir gelin orada dert cekeceginize insan gibi yasayin. .

57
3
yanıtYanıtla
MELEK:

Kesinlikle katılıyorum ve çok üzülüyorum istanbulda yaşayan insanlara , ben 2 gün dayanamıyorum , bunalıyorum . Bir ömür nasıl geçer orda. İki domates ekin gidin memleketinize, değmez 3 günlük dünyada bu çileyi çeknmeye. .

yanıt0
yanıt0
fggg:

hadi gel köyümüze geri dönelim

11
1
yanıtYanıtla
halim:

ee istanbullular bu bizim fıtratımızda var diye bu işkenceleri çekmeye yani yola devam demeye razı olduktan sonra

5
5
yanıtYanıtla
BANDIRMALI:

halim denen zat senin jenerasyonunuda gördük çalmaktan başka bir şey yapmadı bırak klavye şövalyeliğini bu adamlar bir numara ve sen neyini yırtarsan yırt ancak e. . . . . . k gibi biat edeceksin

yanıt0
yanıt0
muhammed:

bardırmalı kardeşim siz kula kıllık ettikçe bu durumları hep yaşayacağız

yanıt0
yanıt0
çeç:

bu yağmura o kadar muhtacızki su olmayında anadoluda ne yapacaksın. . . . rahmet kesilirse birbirimizin kanını içmeye başlarız artık. . .

5
3
yanıtYanıtla
NEVBAHAR:

RANT UĞRUNA ORMANLARI KATLETMEYE DEVAM DOĞA SİZDEN İNTİKAMINI ALACAKTIR YAPANIN YANINA KAR KALMASIN

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title