Haberler

İstanbul'da "Sessizliğin Duvarlarını Yıkmak" Paneli

Arap aydınlar, "Arap Baharı" ve "Suriye devrimini" tartıştı Panelde, "Devrimleri Yazmak" adlı kitap tanıtıldı.

İstanbul'da bir araya gelen Arap aydınlar, Ortadoğu ve Afrika'nın kuzeyini etkileyen "Arap Baharı" ve dördüncü yılına giren Suriye'deki iç savaşı çeşitli boyutlarıyla ele aldı.

Türkiye'deki sığınmacı Suriyelilerin kurduğu HAMİŞ Suriye Kültür Evi'nin, "Sessizliğin Duvarlarını Yıkmak" adı altında İstanbul'da bir otelde düzenlediği panele, Suriyeli eski siyasi tutuklu ve yazar Yasin el- Hac Salih, yine Suriyeli ünlü kadın yazar Samar Yazbek ve araştırmacı yazar Leyla ez-Zubeydi konuşmacı olarak katıldı.

"Devrimleri Yazmak" kitabını hazırlayanlardan Zubeydi, panel öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yazar ile 3 yıllık bir çalışma neticesinde, "Ortadoğu üzerine çalışan siyaset uzmanlarının ve medyanın göremediği, yansıtamadığı devrimi yaşayan insanların seslerini, gerçek hikayelerini" bu kitapta topladıklarını belirtti.

Zubeydi ayrıca "Devrimden kastımız, sadece rejim değişikliği değil, düşünce ve bakış açılarının da değişimi" olduğu için kitabı ABD'de "Bitmemiş Devrimler" adıyla yayımladıklarını ifade etti.

"Suriye devrimi" ve "Arap Baharı"

Devrimlerin yeni düşünceye sahip bir neslin yetişmesi ve halkların kendi güçlerinin farkına varması açısından milat niteliğinde olduğu vurgulanan panelde konuşmacılar, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

"Suriye devriminde" nasıl ve neden iç savaş noktasına gelindiği sorusunu yanıtlayan Yasin el-Hac, "Her şeye rağmen rejim silah kullanmadan önce siyaset yapmamıza izin verseydi durum farklı olabilirdi ama bu fırsatı tanımadı ve barışçıl şekilde haklarını talep eden halkına karşı silah kullandı" dedi.

Son olarak farklı ırk, din ve mezhep mensuplarının varlığına değinen El-Hac, bu farklılıkların Suriye'nin zenginliği olduğunu, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hep beraber barış içinde yaşayacaklarını sözlerine ekledi.

Suriyeli ünlü romancı kadın yazar Samar Yazbek, "Seküler Suriyeli Araplar" olarak muhtemel bir devrimden sonra "radikal İslamcılarla" nasıl bir araya gelecekleri sorusu üzerine, şu anda 'iki vahşet' yani Esed ve radikal gruplar arasında kaldıklarını ancak itidalli Müslümanlarla sorunları olmadığı için demokratik zeminde bir araya gelmek için çalışacaklarını belirtti.

Aynı soruya Zubeydi ise "Esed rejimi, devrimin başarısız olması için başından beri radikal gruplarla sekülerlerin karşı karşıya gelmesini sağlamaya çabaladı" yanıtını verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Samar Yazbek İstanbul Suriye Hac Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title