Haberler

İstanbul'da Ramazan Pidesine Zam Yok

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, İstanbul’da Ramazan pidesi fiyatında bu yıl zam olmadığını açıkladı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, İstanbul'da Ramazan pidesi fiyatında bu yıl zam olmadığını açıkladı. 350 gram pide fiyatı 1 lira 80 kuruş olarak kalırken, pideye zam yapılmasını isteyen Fırıncılar Odası ise düzenlenen toplantıya katılmadı.

Ramazan'a sayılı günler kala İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği tarafından Ramazan pidesi fiyatları açıklandı. Basın açıklamasını yapan Başkan Faik Yılmaz, pideye bu yıl zam olmayacağını söyleyerek, "350 gram sade pide 1 lira 80 kuruş, 350 gram susamlı yumurtalı pide 2 lira 500 gram susamlı yumurtalı pide 3 lira, 1000 gram susamlı yumurtalı pide 6 lira olarak devam edecek" dedi.

"FIRINCILAR ODASI YÜZDE 30 ZAM TALEP ETMİŞTİ"

5362 sayılı yasa gereği bütün illerde birliklerin zamları belirlediğini ifade eden Yılmaz, "İlgisi alakası olmayanlar çıkıp zam yok diyor, onların demesiyle olmuyor. Fırıncılar Odası bize müracaat etti. Yüzde 30'un üzerinde bir zaman talep etti. Biz de yasak gereği, girdi maliyetlerini istedik kendilerinden, girdi maliyetlerini bize maalesef ulaştıramadılar. Bize ulaşmayınca biz de yönetim kurulu olarak pidenin aynı fiyatta verilmesini kararlaştırdık. İstanbul halkına zamlı pide yedirmek istemedik" diye konuştu.

"ONLAR ESNAF DEĞİL, TÜCCAR"

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'ne bağlı fırınlarda Ramazan boyunca pidelerde fiyat denetimi yapılacağını ifade eden Yılmaz, Ticaret Odası'na bağlı fırınlarda fiyat farklılıkları olacağını ifade ederek, "Bize bağlı 961 fırın var. Bunlar 350 gram pideyi 1 lira 80 kuruşa satacak. Yasa gereği ticaret odasına bağlı üyelerin pide ekmek fiyatlarının tarifesi serbest istedikleri fiyata satabiliyorlar. Siz de yarın zam yapıldı demeyin. Biz denetimleri yapacağız, bütün fırınları denetleyeceğiz. 1 lira 80 kuruş üstünde satma yetkileri yok. Bakacağız onları inceleyeceğiz. Ama İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınların pide fiyatlarında istedikleri fiyata satma hakkına sahipler. Bizim fırınlarda pide kilo fiyatı 5 lira 15 kuruş. Ama diğerlerinde 7 lirayı geçen rakamlar ile karşı karşıyasınız. Sizden rica ediyorum bizim odalarımıza bağlı fırınlarda 1 lira 80 kuruş, yanındaki ticaret odasına bağlı fırınlarda 2 lira 2 buçuk liraya bağlı rakamlar görürseniz onlara esnaf demeyin, onlar tüccar. Çünkü ticaret odasına bağlılar" şeklinde konuştu.

FIRINCILAR ODASI TOPLANTIYA KATILMADI

Fiyatın artmasını isteyen Fırıncılar Odası ise düzenlenen toplantıya katılmadı. Yılmaz, Fırıncılar Odası'nın gelmeme nedenini ise şöyle açıkladı:

"Fırıncılar Odası Başkanımız, zam vermediğimizi duyunca, protesto etti ve toplantıya katılmadı. Bunu da arz ediyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faik Yılmaz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title