Haberler

İstanbul'da Nitelikli Dolandırıcılık ve Tefeciliğe Yönelik Operasyon

İstanbul'da, nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik yaptıkları iddia edilen 10'u banka çalışanı 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da, nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik yaptıkları iddia edilen 10'u banka çalışanı 20 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik yaptıkları iddia edilen kişilerin yakalanması amacıyla bazı adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda, aralarında 10 banka çalışanının bulunduğu 20 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesine getirilen şüphelilerin, bankalardan kredi çekemeyen kişilere, yüksek ücretli sahte maaş bordroları hazırlayarak kredi almalarını sağladıkları, bu kredilerden komisyon aldıkları öne sürüldü. Şüphelilerin ayrıca, kurdukları firmalar adına aldıkları pos cihazları ile nakit paraya ihtiyacı olan kişilerin maaş ve kredi kartlarından çekimler yaptıkları, bu paraların bir kısmını kart sahiplerine nakit ödedikleri ifade edildi. Şüphelilerin paranın kalan kısmına da "tefecilik" adı altında komisyon olarak el koydukları iddia edildi.

Bugüne kadar yaklaşık 750 bin lira haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen şüphelilerin sorgulamaları sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title