Haberler

İstanbul'da Nevruz Kutlaması

Ata Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ATADER) ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle nevruz şenliği gerçekleştirildi.

Ata Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ATADER) ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle nevruz şenliği gerçekleştirildi.

Belediyenin Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve birçok dernek başkanı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gösteri merkezinin bahçesine kurulan stantlarda hazırlanan boyalı yumurtalar çocuklara dağıtılırken, katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Meydanda yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlayan davetliler, daha sonra örs üzerindeki demiri dövdü.

Zeynebiye Camisi İmamı Hamit Turan'ın yaptığı nevruz duasının ardından çocukların oynadığı "Baharın gelişi ve birliğin gücü" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Türkiye Caferileri lideri Özgündüz, herkesin Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, "Buradan, 'Nevruz bayram değildir' diyenlere sesleniyorum. Toprak ve doğa bayram ediyor. Ecdat bayram etmiştir. Ata yurdumuz Orta Asya, Kafkasya, Azerbaycan ve Türk dünyası coğrafyası bugün bayram ediyor. Ecdat bu günü boş yere bayram olarak kutlamamıştır. Bugün bayram olmaya layık bir gündür. Bu tarz söylemler, fitne ve ayrılık kokan sözlerdir. Allah nevruzla beraber İslam alemine, Türk dünyasına ve ülkemize, fitneden ve şeytandan kurtuluş versin, birlik ve beraberliğimizi artırsın" ifadelerini kullandı.

Nevruzun birleşme ve kaynaşma günü olduğunu vurgulayan Özgündüz, "Bizim Ali, sizin Ömer yoktur. İslam'ın büyükleri hepimizin büyüğüdür. Peygamberimiz de bütün kainatın efendisidir. Türk milletinin de müşterek aşkıdır. Bu gün de bu aşkın alev aldığı, tutuştuğu gündür. Yani bu durumda bu günü bayram olarak kutlamayacağız da hangi günü kutlayacağız" dedi.

Özgündüz, Çanakkale Zaferi'ne de işaret ederek, şöyle devam etti:

"Zor şartlar içerisinde emperyalistlere Çanakkale'yi geçilmez kılan 15'liler, bağımsızlık meşalesini sadece Türk milleti için değil tüm İslam ümmeti için tutuşturdu. Ruhları şad olsun ve komutanları Mustafa Kemal'in de ruhu şad olsun. Kim kimi niye sevmez bilmiyorum ama İstanbul'da oturup aydınlık adına Fatih Sultan Mehmet'e düşmanlık etmek ne kadar yobazlıksa, ta Ankara'nın Polatlısına dayanan düşman ordularını bu yurttan atıp, bu ülkeyi yeniden millete kazandıran Mustafa Kemal Atatürk'e dindarlık adına sövmek de o kadar bağnazlıktır."

"Soykırım görmek istiyorsanız Hocalı'ya bakın"

Ermeni iddialarına da atıfta bulunan Özgündüz, "Ermeniler, sözde soykırımın 100. yılını anmaya hazırlanıyor. Buradan onlara sesleniyorum. Sözde soykırım safsatadır. Bir soykırım görmek istiyorsanız Hocalı'ya bakın. Çünkü Ermenilerin pençeleriyle 23 yıl öce akıttığı kanın hala kurumadığını göreceksiniz. Orada dört dörtlük bir soykırım uyguladılar" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Selahattin Özgündüz İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title