Haberler

İstanbul'da Metro Hattı İnşaatında Doğalgaz Borusu Patladı

Güncelleme:

İstanbul, Alibeyköy'deki metro hattı inşaatının devam eden çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı. Çevre binalarda yaşayan insanlar tahliye edildi.

İGDAŞ ekiplerinin çalışmasıyla doğalgaz ana dağıtım hattına müdahale edilerek, sızıntı önlendi.

BÜYÜK GÜRÜLTÜ KOPTU

Alibeyköy'de metro hattı inşaatı çalışmaları sırasında doğalgaz borusu delindi. Doğalgaz büyük bir gürültü ile borudan boşalırken olay yerine İGDAŞ ve itfaiye ekipleri sevkedildi.

GAZIN BOŞALMASI BEKLENİYOR

Metro inşaatı şantiyesine çıkan yollar kapatıldı, çevredeki bazı binalar da boşaltıldı. Şantiye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken borudaki gazın boşalması beklendi. İGDAŞ ekiplerinin çalışmasıyla doğalgaz ana dağıtım hattına müdahale edilerek, sızıntı önlendi.

İGDAŞ AÇIKLAMA YAPTI

İGDAŞ, Alibeyköy'de metro inşaatı sırasında doğalgaz borusunun delinmesiyle ilgili açıklama yaptı.

"DOĞALGAZ ANA DAĞITIM HATTINA ZARAR VERİLMİŞTİR"

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.00 sularında, Alibeyköy Çırçır Mahallesi İtfaiye önünde metro inşaatıyla ilgili yapılan çalışma sırasında doğalgaz ana dağıtım hattına zarar verilmiştir. 187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine İGDAŞ ekipleri olaya müdahale etmiş, gerekli güvenlik önlemlerini alarak gaz akışını kesmiştir. Hasar nedeniyle doğalgaz verilemeyen herhangi bir sokak bulunmamaktadır." denildi.

BAŞKAN'DAN DA AÇIKLAMA VAR

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Alibeyköy'de metro hattı inşaatı çalışmaları sırasında doğalgaz borusunun delinmesiyle ilgili olay yerindeki basın mensuplarına açıklama yaptı.

Doğalgaz borusunda bir çatlama oluştuğunu söyleyen Aydın, 'Küçük bir kaza aslında. Doğalgaz hattımız, aslında metro çalışmaları sebebiyle deplase edilmişti daha önceden; fakat son bir noktada operatörün dikkatsizliği neticesinde boruda bir çatlama meydana gelmiş darbe neticesinde. Çatlaktan da gaz fışkırmış; ama herhangi tehlike yoktu zaten. Ben de olaydan 10 dakika sonra geldim. İtfaiye ve İGDAŞ ekipleri anında geldiler. Müdahale ettiler" dedi.

"BİR BİNAYI TAHLİYE ETMİŞLER"

"Aslında çok riskli olmamasına rağmen tedbir amaçlı olarak çevreyi kontrol altına aldılar." diyen Aydın, "Bir binayı tahliye etmişler. Arkadaşlarımız almaları gereken tedbirleri almışlar. Vanaları ilgili yerlerden kapattılar; fakat arada kalan bir miktar gazın boşalmasını beklediler. Gaz da şu anda boşaldı. Herhangi bir gaz kalmadı. Arkadaşlarımızın bundan sonra o çatlak yeri tamir edecekler ya da değiştirecekler. Akşam saatlerine kadar bu problem bitecek, ondan sonra da bu çalışmalar devam edecek. Herhangi bir sıkıntı, yaralı ve patlama yok. Sadece gazın delikten sızması şeklinde bir olay oldu. Geçmiş olsun Allah daha büyük bir kaza vermesin inşallah." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Remzi Aydın İstanbul Yaşam Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (42)

zzz:

seçim öncesi muhalefetin işidir rahat olun

5
19
yanıtYanıtla
Canan:

Paranoyalarınız bitmez artık. Milleti suçlayarak bir yere varamazsınız. Korkunun ecele faydası yok.

yanıt0
yanıt0
TEYO:

YANDAŞ FİRMALARA VERİRSEN İŞİ OLACAĞI BU

19
3
yanıtYanıtla
Falan filan Mobil-IOS:

Hırsız varrrrr ayakkap kut....

5
6
yanıtYanıtla
ŞENOL:

YERİN DİBİNİ KAZA KAZA DEPREMDE OLACAK

2
3
yanıtYanıtla
chp yapsaydiMobil-ANDROID:

akp nin yaptigi bu kadar olur ne becerdilerki bunuda becersnler

1
3
yanıtYanıtla
gayserili:

Can kaybi olmamistir insallah. Tahliye icin ugrasan polislerden Allah razi olsun.

3
0
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

ALLAH YARDIM ETSİN. . İNŞALLAH ÖLÜM OLMAZ. .

3
0
yanıtYanıtla
senda:

su an ilgili bölgede çalışan işçiler ve durumları ve içerde kimse var mı diye sorulmalı eğer birileri varsa kesin ölmüşlerdir bunun kurtuluşu yok kapalı ortamda böyle bir durumdan kurtulmak mümkün değil eğer kimse yok ise sorun yok şimdi ilgili borunun bulunduğu hatta en yakın ve güvenli bir noktada bulunan vanası otomatik yada manuel kapatılmalı bu bölge güvenli bir nokta olmalı ilgili boru içersinde ki gaz tahliye edildikten sonra ilgili bölgede ölçümler yapılmalı değerler ilgili uygun rakamı gösterene kadar ilgili bölgeye girilmemelidir sadece ilgili uzman teknik ekip girebilir ve müdaha edebilir bunun içinde ilgili ekipmanlar gerekli bu nedenle beklemek doğru seçim

2
1
yanıtYanıtla
bu neyin kafasi?:

cok biliyonda burda isin ne. git cöz gel olayi. kimsenin cani yanmasin. la neyin kafasi sendeki bu. gelmisin burda su yapilmasi bu yapilmasi lazim diye yaziyorsun. memleket cok bilmislerle dolu, agzi olan sadece konusuyo. . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title