Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

Perküsyon virtüözü Burhan Öçal, 20 Ağustos'ta Zorlu Center Park alanında konser verecek Ali Kocatepe, 50. sanat yılını 20 Ağustos'ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde vereceği konserle kutlayacak İngiltere'nin ikonik grubu Portishead, 20 Ağustos'ta ilk kez Türkiye'de sahne alacak.

Perküsyon virtüözü Burhan Öçal, 20 Ağustos'ta Zorlu Center Park alanında ücretsiz konser verecek.

Farklı müzikal kültürleri birleştirmeyi görev edinen sanatçı, Batı müziği ile ilk temasından sonra kendi tarzıyla caz ve klasik batı gibi diğer tür ve kültür geleneklerini harmanlamakla ilgilendi. Dünya çapında sayısız konser veren ünlü enstrümanist, Maria Jaoe Pires, Joe Zawinul ve Sting gibi dünya yıldızları ile projeler yaptı.

Uzun yıllar Avrupa'da yaşayan Öçal, modern aranjmanlar ile geleneksel Trakya müziğini dünyada tanıtmayı amaçladı.

Batı Avrupa ve Balkan müziğini yorumlarıyla harmanlayan Beirut, 17 Ağustos'ta  KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacak.

Yaptıkları Balkan ve İndie-Rock türündeki müzik ile beğeni toplayan grup, konserlerinde çello, akordiyon, gitar, keman, bateri, tef, ukulele, saksafon ve mandolin gibi entstrümanları kullanıyor. Zach Condon, Perrin Clouiter, Jason Poranski, Nick Petree, Kristin Ferebee, Paul Collins, Jon Natchez, Kelly Pratt ve Ben Lanz'den oluşan grup, 2007 ve 2012 yıllarında da Kuruçeşme Arena'da konser verdi.

Bristol'un dünya müziğine kazandırdığı efsanevi İngiliz grup Portishead, Midtown Fest kapsamında 20 Ağustos'ta Küçükçiftlik Park'ta konser verecek.

İlk kez Türkiye'de konser vermeye hazırlanan ünlü grup, 1991'de Geoff Barrow ve Beth Gibbons tarafından kuruldu. Grup, 1994 yılında "Dummy", 1997 yılında grupla aynı ismi taşıyan "Portishead" ve 2008 yılında "Third" isimli albümlerini piyasaya sürdü. Müzik akımı başlatan ender gruplardan olan Portishead, İngiltere'den Savages ve Thought Forms ile Türkiye'den The Ringo Jets, The Away Days ve Telepotik isimli gruplarla aynı sahneyi paylaşacak.

Turkcell Yıldızlı Geceler önemli isimleri ağırlıyor

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde devam eden Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında, Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Erol Evgin, klasikleşmiş şarkılarını 15 Ağustos'ta Firuz İsmailov'un yönetimindeki Senfoni Orkestrası ile seslendirecek. Ferhat Göçer, 16 Ağustos'ta Symphonie D'orient projesi, Yavuz Bingöl, Öykü Gürman ve klarnet ustası Serkan Çağrı da 18 Ağustos'ta senfonik konserle müzikseverlerle buluşacak.

Yüzlerce şarkıya besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak, birçok önemli prodüksiyona da yapımcı olarak imza atan Ali Kocatepe, 50. sanat yılını 20 Ağustos'ta Turkcell Yıldızlı Geceler'de kutlayacak. Konserde, Aysun Kocatepe, Ayşegül Aldinç, Boğaziçi Caz Korosu, Bülent Ortaçgil, Modern Folk Üçlüsü, Nilüfer, Nükhet Duru, Özdemir Erdoğan, Pamela ve Yüksek Sadakat klasikleşmiş Ali Kocatepe şarkılarını yorumlayacak.

Ayrıca Aslı Omağ, Ayça Tekindor, Ayta Sözeri, Barbaros Uzunöner, Barış Hayta, Engin Hepileri, Ezo, Hakan Bilgin, Kemal Başar, Laçin Ceylan, Mert Fırat, Nila Fırat, Pamela, Ruhi Sarı, Selen Uçer, Vatan Şaşmaz ve Veysel Diker'den oluşan "Kocatepe Yazz Korosu" Masis Aram Gözbek'in yönetiminde bir Kocatepe şarkısı seslendirecek.

Türk pop müziğinin güçlü sesi Candan Erçetin de 21 Ağustos'ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak.

Sergi

Kadınlara özel fotoğraf yarışması "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 14 Sergisi", yarın Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda açılacak.

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışmada, dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eser, fotoğrafseverler ile buluşacak. Sergi, 1 Eylül'e kadar iç hatlar, 1-15 Eylül'de de dış hatlar terminalinde görülebilecek.

İlk kez düzenlendiği 2007 yılından bu yana 8 bini aşkın kadının, 36 binden fazla fotoğrafla katıldığı yarışma, binlerce kadını fotoğraf etrafında buluşturmayı başardı. Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen yarışma, kadınlara, kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.

Yarışmaya bu yıl 967 yarışmacı, 4 bin 449 fotoğrafla katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kocatepe Harbiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title