Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

Pop ve R&B müziğinin önemli isimlerinden Justin Timberlake, 26 Mayıs'ta İTÜ Stadyumu'nda konser verecek Uluslararası Changing Perspectives Kısa Film Festivali yarın başlayacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Lilian" yarın Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Pop ve R&B müziğinin önemli isimlerinden Justin Timberlake, 26 Mayıs'ta İTÜ Stadyumu'nda hayranlarıyla buluşacak.

Dünya turnesi kapsamında, Türkiye'de ilk kez solo konser verecek Timberlake, sevilen şarkılarını seslendirecek.

Amerika Müzik Ödülleri töreninde 3 ödüle layık görülen şarkıcının, "20/20 Experience" turnesinin aynı adı taşıyan albümü dünya çapında en çok satılan albümler arasında yer aldı.

Gitarist Sinan Erşahin ve Marco Socias, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak. Şef Rengin Gökmen yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası'nın da eşlik edeceği konserde, Joaquin Rodrigo'nun "Gitar Konçertosu" eseri yorumlanacak.

Festival

Uluslararası Changing Perspectives Kısa Film Festivali yarın başlayacak.

Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 2'ncisi düzenlenen festivalde, Almanya, Amerika, Brezilya, İngiltere, Malta, İran ve Kuzey Kore'nin de aralarında olduğu 22 ülkeden 60'a yakın film gösterilecek.

Festival, "Değişen Bakış Açıları", "Değişim Deneyimi", "Gündelik Hayatta Değişen Bakış Açısı", "Çevreyi Değiştirmek", "Kültürel Bakış" ve "Bilateral" olmak üzere 6 bölümden oluşuyor.

Sırp yönetmen Roberto Santaguida'nın, Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde yaşayan Goran Gostojic'in gözünden umutsuzluk, neşe, umut ve onur duygularını anlatan kısa belgeseli "Goran", Danimarkalı yönetmen Julie Bezerra Madsen'in bir gencin kendini keşfetme sürecini konu alan filmi "Boy", animasyon yapımcısı ve yönetmen Carlos Eduardo Smith Roviara'nın yaşadıkları yerleri terk eden erkek ve kız çocukların hikayelerini, ailelerini, geçmiş maceralarını, uzaklık ve unutulmakla ilgili kendi duygularını anlatan animasyon filmi "Migropolis" filmleri, festivalde izleyiciyle buluşacak eserler arasında yer alıyor.

Festival, yarın Asmalı Sahne'de açılacak festival sergisinin ardından İsviçreli yönetmen Maria Brendle'ın "Stowaway" filminin gösterimiyle başlayacak. Çeşitli panellerin de yer alacağı festival, 25 Mayıs'ta sona erecek.

Sergi

"Urartu Takı Koleksiyonu" sergisi, Rezan Has Müzesi'nde görülebilir.

Yaklaşık 1100 takının yer aldığı sergi, Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi Koleksiyonu'nun önemli bir parçasını oluşturuyor.

Rezan Has Müzesi Urartu Takıları Restorasyon ve Konservasyon projesinin tamamlanmasının ardından düzenlenen sergi, Bank of America Merrill Lynch'in küresel ölçekli Sanatı Koruma Projesi kapsamında destekleniyor.

"Dünyada alanındaki en geniş koleksiyonlardan biri olma" niteliği taşıyan sergide, milattan önce 8'inci ve 7'nci yüzyıllardan kalan Urartu Krallığı'na ait takılar yer alıyor.

Sergide, iğne, yüzük, küpe, bilezik, fibula, boyunluk, kolye gibi takıların yanı sıra, saç spiralleri adak levhaları, pazıbentler ile 74 parça kemer ve kemer parçaları da görülebilir.

"Cityspace" adlı sergi, yarın The Marmara Pera'da ziyarete açılacak.

İstanbul'un fiziksel görünümündeki değişime ışık tutan sergide, Burcu Aksoy, Desen Halıçınarlı, Emre Tandırlı, Monika Bulanda, Özgül Arslan, Sercan Apaydın'ın eserleri yer alıyor.

Sanatçıların, kente ve kentin sayılması imkansız, kendi içinde birbirini taklit eden, farklı renk tonlarında ve çarpıcı dokulardaki bağımsız parçalardan oluşan kolaj görüntüsüne odaklanarak şehirle kurdukları ilişkiyi irdelemeyi hedefledikleri sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Fotoğraf sanatçısı Elif Suyabatmaz'ın İstanbul'u anlattığı "İstanbul İzleri" isimli kişisel sergisi, yarın Gama Art Gallery'de sanatseverlerle buluşacak.

Şule Claire Altıntaş'ın küratörlüğünü üstlendiği sergide, 40 fotoğraf yer alıyor. Halen İstanbul ve şehir üzerine fotoğraf ve video çalışmalarını sürdüren Suyabatmaz'ın sergisi, 11 Temmuz'a kadar ziyarete açık kalacak.

Tiyatro

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Lillian", yarın 19. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

William Luce'un yazdığı ve Orhan Alkaya'nın yönettiği oyunda, 51'inci sanat yılını kutlayan Aliye Uzunatağan rol alıyor.

Çevirmenliğini Seçkin Selvi'nin yaptığı oyunun sahne tasarımı M. Nurullah Tuncer, kostüm tasarımı Canan Göknil, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan, müziği Turgut Onur Avdan, efekt tasarı Levent Akman imzası taşıyor.

Oyun, Amerikan tiyatro ve sinema edebiyatının önemli yazarı ve döneminin kadın kahramanı Lillian Hellman'ın hayatından kesitler sunuyor.

Zülfü Livaneli'nin romanından uyarlanan "Leyla'nın Evi" adlı oyun yarın, Pulitzer ödüllü aile komedisi "Müziksiz Evin Konukları" ise 24 Mayıs'ta Cevahir Tiyatrosu'nda izlenebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title