Haberler

Aşık Veysel Konserlerle Anılacak

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, halk ozanı Aşık Veysel'i ölümünün 41. yıl dönümünde konserle anacak.

Türk halk müziği sanatçısı Aysun Gültekin'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Türk Halk Müziği Topluluğu ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda vereceği konser ve anma töreni, yarın gerçekleştirilecek.

Konserde, sanatçı Aysun Gültekin ve Kent Orkestrası Türk Halk Müziği Topluluğu, Aşık Veysel'in türkülerinden seçkiler sunacak.

Amerikalı gitarist Jason Vieaux, 25 Mart'ta Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) konser verecek.

Jason Vieaux, 1992 yılında 19 yaşındayken Guitar Foundation of America (GFA) Uluslararası Gitar Yarışması'nda birincilik ödülünü kazanarak, yarışma tarihinde birincilik ödülü alan en genç sanatçı oldu.

"Salon di Virtuosi Career Grant Ödülü" ile de onurlandırılan Vieaux, Miguel Harth- Bedoya, Jahja Ling, Stefan Sanderling ve Alasdair Neale gibi orkestra şefleriyle çalıştı. ABD ve yurt dışında solo, oda müziği ve konçerto performansları sergileyen gitarist, Zorlu Center PSM'de İstanbullu dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Fulya Sanat Merkezi'nde konser verecek.

İspanyol orkestra şefi Jose Miguel Rodilla'nın yöneteceği orkestraya, piyanoda İlter Vurucu eşlik edecek.

Konserde, Pyotr İlyiç Çaykovski'nin "Piyano Konçertosu No. 1" ile İgor Fyodoroviç Stravinski'nin "Petruşka Bale Süiti" eserleri yorumlanacak.

Caz müziğin ödüllü isimlerinden Eliane Elias, 24 Mart'ta CRR Konser Salonu'nda caz severlerle bir araya gelecek.

Bugüne kadar 20'den fazla albüme imza atan Brezilya kökenli piyanist, şarkıcı ve şarkı yazarı Elias'ın, "Elias" ismini verdiği çalışmasında, sıra dışı piyano performansı, aranjmanları ve vokali dikkati çekiyor.

CRR Konser Salonu'nda 27 Mart'ta ise Venedik Barok Orkestrası izleyiciyle buluşacak.

Barok müzik üstadı ve klavsen sanatçısı Andrea Marcon tarafından 1997 yılında kurulan Venedik Barok Orkestrası, İtalyan çellist Mario Brunello eşliğinde sahne alacak.

Orijinal barok enstrümanları ile gerçekleştirdikleri performanslarıyla tanınan orkestra, Antonio Vivaldi ile Luigi Rodolfo Boccherini'nin eserlerini seslendirecek.

18. yüzyıl aryalarını içeren son albümleri "L'Olimpiade" ile 2012'de "Chocdu Monde de la Musique" ödülüne layık görülen topluluk, Amerika, Avrupa, Japonya ve Kore'de gerçekleştirdiği konser ve opera performanslarıyla büyük beğeni topladı.

İsviçreli şarkıcı ve besteci Susanne Abbuehl, 26 Mart'ta Akbank Sanat'a konuk olacak.

"The Gift" albümünün dünya turnesi kapsamında müzik tutkunlarıyla buluşacak Abbuehl'e piyanoda Stephan Oliva eşlik edecek.

Abbuehl, konser öncesi ücretsiz izlenebilecek atölye çalışması gerçekleştirerek, müzik tutkunlarıyla bir araya gelecek.

3. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali kapsamında Fulya Sanat Merkezi'nde 23 Mart'ta "Dört El Piyano Resitali" dinlenebilecek.

Kandemir Basmacıoğlu ve Özgür Ünaldı, konserde piyanoda dört el için yazılmış birbirinden güzel eserleri seslendirecek. İkili, Mozart'ın "Dört el için Piyano Sonatı, Do Majör KV 19d" ve "Dört el için piyano sonatı mi bemol Majör, KV 357", Stravinsky'nin "Piyanoda Dört el için 5 Kolay Parça", Brahms'ın "5 Vals op.39 No.1, No.2, No.3, No.11, No.15", Schubert'in "Karakteristik Marşlar D886 (968b)" ile Rachmaninov'un "Dört el için 6 Parça op.11" eserlerini yorumlayacak.

Aynı mekanda, 27 Mart'ta ise İtalya'nın en iyi müzik topluluklarından gösterilen Quintetto Bottesini seyirciyle buluşacak.

Topluluk, konserde oda müziğinin efsanevi başyapıtlarından Schubert'in "Alabalık Beşlisi" ile Avusturyalı geç klasik - erken romantik dönem bestecisi Hummel'in en sevilen oda müziği eserlerinden "Piyanolu Beşli"sini seslendirecek.

Ünlü komedyen Michael Winslow, İstanbul'a gelecek

Dünya çapında en çok izlenen komedi yapımları arasında gösterilen "Polis Akademisi"nin ünlü oyuncusu Michael Winslow, 22 Mart'ta Beşiktaş Kültür Merkezi'nde (BKM) performans sergileyecek.

Ses efekti konusunda dünyanın en iyileri arasında gösterilen Winslow, tebeşirin tahtada çıkardığı sesten jet uğultusuna, havlayan köpeklerden ıslak spor ayakkabısı sesine, radyonun cızırtılı sesinden gitar melodisine kadar binlerce sesi bire bir taklit edebiliyor.

Aynı zamanda dublaj sanatçısı olan Winslow, "Geleceğe Dönüş" ve "Terminatör" gibi filmlerde, "Robo Chicken" ve "Family Guy" dizilerinde seslendirme yaptı.

İngilizce sahnelenecek gösteride tercüman kullanılmayacak.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın, 22 ve 23 Mart'ta Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Sinan Süleymaniye'de", Küçük Sahne'de "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?", Tekel Sahnesi'nde "Hamlet", yarın ve 22 Mart'ta Cevahir Salon 2'de "Son Tango" ile 22, 25 ve 27 Mart'ta Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 22 ve 23 Mart'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Kösem Sultan", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Shakespeare", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Ocak", Ümraniye Sahnesi'nde "Para", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "İstanbul Efendisi" ve Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Ölü Adamın Cep Telefonu" isimli oyunlar izlenebilecek.

Sergi

Farklı hayatları ve kültürleri çektiği fotoğraflarla keyifli bir yolculuğa dönüştüren fotoğraf sanatçısı Stephane Herbert'in "Imaginals" adlı sergisi, Fatih Belediyesi İstanbul Fotoğraf Müzesi'nde gezilebilir.

Sergide, sanatçının doğu ve batı ülkelerindeki yolculuklarından derlenen fotoğrafları yer alıyor. 25 yıldır farklı ülkeleri, toplumları ve gelenekleri fotoğraflayan Herbert, fotoğrafla ilk kez 18 yaşındayken geldiği İstanbul'da tanıştı. Türkiye'ye ve İstanbul'a bir vefa borcu olduğunu belirten sanatçının sergisi, 22 Haziran'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Çocuklar için

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 22 ve 23 Mart'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Edi'nin Annesi Nerede?", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Kedi ile Palyaço", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Islık Sever Max", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Boncuk", Ümraniye Sahnesi'nde "Damlaların Dansı", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Fareli Köyün Kavalcısı"  Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde "Benimle Oynar mısın?", yarın ve 27 Mart'ta Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde "Uğurböceği" isimli çocuk oyunları sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatroları'nda 23 Mart'ta Cevahir Salon 2'de "Küçük Kara Balık" adlı oyun izlenebilecek.

Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda 22 Mart'ta "İçerisi Dışarısı", TİM Fettah Aytaç Salonu'nda ise "Alaaddin'in Sihirli Lambası" çocuklarla buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 27 Mart Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title